İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nepal için ‘İyilik Buluşması’
İHH İstanbul Kadın Kolları’nın Küçükçekmece’de düzenlediği Nepal için İyilik Buluşması’na katılan Prof. Dr. Cevat Akşit, İslam’da Tebliğ ve Davet Çalışmalarının Önemi konulu bir konferans verdi.
Nepal 26.12.2018

Nepal’de Müslümanlar birçok açıdan sahipsiz ve korumasız. Dinlerini yaşayıp anlatabilecekleri imkânlar da oldukça kısıtlı. Nepal İslam Kültür Merkezi, bu nedenle bölge Müslümanları için büyük önem taşıyor. İstanbul İHH Kadın Kolları, Nepal’de önemli bir boşluğu dolduracak olan merkez için öncü bir rol üstlenerek Müslümanların İslam’ı ve İslam Medeniyeti’ni anlatmaları için Nepal'de 5 katlı İslam Kültür Merkezi inşa ediyor.

Proje kapsamında İstanbul İHH Kadın Kolları, geliri Nepal’de inşası devam eden kültür merkezine aktarmak üzere Küçükçekmece’de 500 kişilik bir kahvaltı programı düzenledi. Nepal için İyilik Buluşması adını verdiği programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Prof. Dr. Cevat Akşit, İHH İstanbul Kadın Kolları Koordinatörü Fatma Türk ve çok sayıda davetli katıldı.

cevat-aksit.jpg

Programda açılış konuşmasını Fatma Türk yaptı ve Nepal’deki genel durumdan ve İslam Kültür Merkezi’nin öneminden bahsetti. Ardından kürsüye Temel Karadeniz çıkarak selamlama konuşması gerçekleştirdi. Program daha sonra Cevat Akşit’in “İslam’da Tebliğ ve Davet Çalışmalarının Önemi” konulu konferansıyla devam etti.

Program sonunda ise Somali’den getirilen luh’un (Kur’an’ı Kerim’in yazılı olduğu tahta levha) açık artırma ile satışı gerçekleştirildi. Diğer tablo ve antika ürünler de gönüllüler tarafından açılan stant ile meraklısına kavuştu.

Programda ayrıca İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi ile İstanbul’da hamiliğini üstlendiği 3 yetim, işaret diliyle İstiklal Marşı’nı seslendirdi.

temel-karadeniz.jpg

Ayrıca destek için

Kahvaltıya katılma fırsatı bulamayan hayırseverler, Nepal’de inşası süren İslam Kültür Merkezi için bütün operatörlerden “NEPALISLAM” yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın banka hesaplarına “PROJE KODU 4402” açıklaması ile birlikte İslam dininin Nepal’de yayılmasına bir nebze olsun katkıda bulunabilir.

genel.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Apertheid rejimi İsrail’in Gazze’deki işgal ve soykırımına karşı durmak için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde Pazar günü saat 14.00’te yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş, Beyazıt Meydanı’ndan başlayıp Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi önünde sona erecek.
06.05.2025
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından işgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek amacıyla İstanbul’da yürüyüş düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, öğlen namazının ardından İstinye Mahmut Çavuş Camii önünden başlayıp ABD’nin İstanbul Başkonsoloğu’nda sona erdi.
04.05.2025
Gazze için ABD Konsolosluğu’na yürünecek
Gazze için ABD Konsolosluğu’na yürünecek
İşgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek ve işgale karşı durmak için Pazar günü saat 14.00’te İstinye Mahmut Çavuş Camii’nden ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşe, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek veriyor.
02.05.2025