İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nepal ve Sri Lanka’da kurban sevinci
İHH İnsani Yardım Vakfı, Güney Asya ülkeleri Nepal ve Sri Lanka’da dağıttığı kurban etleriyle ihtiyaç sahibi Müslümanların yüzünü güldürdü.
Nepal, SriLanka 26.08.2018

2018 Kurban çalışmalarını “Paylaştığın Senindir" sloganıyla yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, Güney Asya ülkeleri Nepal ve Sri Lanka’da toplamda 2 bin 800 hisse kurban kesti. Kesilen kurbanlardan binlerce mazlum Müslüman istifade etti.

nepal.jpeg

Nepal’de 18 bin Müslümana ulaşıldı

Kurban eti dağıtımı için Türkiye'den Nepal’e giden ekibin öncülüğünde İHH tarafından ülkenin çeşitli yerlerinde bin 400 hisse kurban kesildi. Ülkenin Hindistan sınırında Kosi eyaletinin İnaruwa kentinde düzenlenen programla, kurban etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kurban eti dağıtımı ülke genelinde kurban bayramı boyunca devam etti. Dağıtılan kurban etlerinden 18 bin kişi faydalandı.

İHH Güney Asya Masasından Mücahit Kılıç, İHH'nın Nepal'de 12 yıldır faaliyet gösterdiğine dikkati çekerek, "Buradaki Müslümanlar, diğer dini gruplara nazaran daha özverili çalışıyorlar, Müslüman kimliğindeki çalışkanlığın hakkını verme gayretindeler" dedi. Kılıç, Nepal'in dünyanın en yoksul 10 ülkesinden biri olduğunu hatırlatarak, "Nepal'de yeni Müslüman olan genç sayısı da diğer dinlere nazaran bir hayli fazla. Böyle dini ve etnik bir karmaşanın içerisinde Müslümanlar çalışıyor ve kazanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Hindistan ile Çin arasında yer alan Güney Asya ülkesi Nepal'de 26 milyondan fazla kişi yaşıyor. Çoğunluğu Hinduizm dinini kabul eden Nepal halkının yaklaşık yüzde 5'ini Müslümanlar oluşturuyor. Genellikle ülkenin güney kesimlerinde yaşayan Müslüman halk, hayvancılık ve küçük işletmelerle geçimini sağlıyor.

sri-lanka.jpeg

Sri Lanka’da 10 bin aileye et dağıtımı

Türkiye’den yola çıkan yardımseverler, Sri Lanka’da 200 kurban keserek 10 bin aileye et dağıtımı yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı koordinasyonu ile dünyanın birçok noktasından alınan bağışlar ile her yıl olduğu gibi bu yılda Hint okyanusunun kenarında bulunan Sri Lanka’daki Müslümanlar için ‘Kurban Bayramı’ programı düzenlendi. Bayramın Türkiye’den bir gün sonra kutlandığı Sri Lanka’da binlerce Müslümanın sabahın ilk saatleri ile doldurduğu mescitlerde bayram namazının kılınmasıyla kurban kesme işlemleri başladı.

Ülkedeki Müslüman nüfusunun çoğunluğunun oluştuğu Kinniya şehrinde 10 bin aile ile buluşmayı hedeflediklerini belirten İHH gönüllüsü Ramazan Saylık, "Biz burada daha önce belirlediğimiz camilere belli miktarda hisse ayrılıyor ve kilolar halinde tartılarak dağıtılmaya çıkıyor. Şu anda yaptığımız iş bu programa refakat etmek” dedi.

Sri Lanka’nın 21 milyonluk nüfusunun yüzde 70’ini Budistlerden, yüzde 9’luk bir kısmı ise Müslümanlardan oluşuyor.

said-demir.jpeg

Bin 600 yetime bayramlık

İHH ekipleri, Sri Lankalı Müslümanlara kurban etinin yanında bayramlık kıyafetlerle de yardımda bulunarak bin 600 yetimi sevindirdi.

Yardımları koordine etmek amacıyla bölgeye giden İHH Genel Başkan Yardımcısı Said Demir, “Sri Lanka’nın orta tarafına düşen Kurunegala şehrindeyiz ve şu an 120 yetimimize bayramlık getirdik. Buranın genelinde Bin 600 civarında yetimimiz var bu yetimlerimizin tamamını bayramda giydiriyoruz Türkiye’deki bağışçılarımızın sayesinde. Burada temiz ve güzel kıyafetlerle bayrama girmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Yaşadıkları mutluluk gözlerine yansıyan çocuklardan bazıları kendilerine verilen hediyeler ve oyuncaklar ile oynarken bazıları ise gözyaşlarını tutamadı.

yetim.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024