İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nepal’de İslâm Kültür Merkezi açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nepal’in Başkenti Katmandu’da inşa edilen İslâm Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı. Merkezde, dinî ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra meslekî ve sosyal programlar düzenlenecek. Açılışa, Nepal Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nanda Bahadur Pun da katıldı.
Nepal 26.03.2022

Hayata geçirdiği projelerle dünyanın farklı coğrafyalarında dini, kültürel ve sosyal hayata katkıda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu projelerine bir yenisini daha ekledi. İHH İstanbul Kadın Kolları tarafından Nepal’in başkenti Katmandu’da inşa edilen İslâm Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

nepalde-islm-kultur-merkezi-acildi-10.jpg

Yoğun katılımla açıldı

Açılışa; Nepal Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nanda Bahadur Pun, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Said Demir, İHH İstanbul Kadın Kolları Başkanı Fatma Türk, İHH Güney Asya Masası Koordinatörü, bağışçılar ve Nepalliler katıldı.

nepalde-islm-kultur-merkezi-acildi-17.jpg

5 katlı olarak inşa edildi

İslâm Kültür Merkezi, Nepalli Müslümanların pek çok ihtiyacına cevap verebilecek şekilde inşa edildi. 5 katlı olarak kurulan merkezde; mescid, kafeterya, mutfak, abdesthane, sergi salonu, bekleme salonu, kütüphane, ofisler, oturma odaları ve depo gibi alanlar bulunuyor.

nepalde-islm-kultur-merkezi-acildi-14.jpg

Farklı alanlarda faaliyet yürütülecek

İslâm Kültür Merkezi’nin hizmete girmesiyle birlikte, Müslümanların kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla eğitimler verilecek ve özellikle ihtiyaç sahiplerinin meslekî gelişimine yönelik de projeler uygulanacak.

nepalde-islm-kultur-merkezi-acildi-16.jpg

Maddi imkânı az olan kişilerin düğünlerinin ücretsiz olarak yapılması planlanan kültür merkezi; toplantı, seminer ve sempozyum gibi programlara da ev sahipliği yapacak.

Merkezde ayrıca, Nepalli Müslümanların okuma ve araştırma ihtiyacını giderecek büyük bir kütüphane de açıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024