İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nepal’de Ramazan heyecanı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan Kampanyası kapsamında Nepal’de kumanya dağıtımı gerçekleştirdi. Nepal’de ihtiyaç sahiplerine destek olan İHH, özellikle yeni Müslüman olan Nepallilere sahip çıkıyor.
GüneyAsya, Nepal, Türkiye 06.08.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayı kapsamında Nepal’de ihtiyaç sahibi Müslümanlara kumanya dağıtımı yaptı. İHH ekipleri ilk etapta 750 aileye kumanya paketi dağıtırken, Ramazan sonuna kadar sürecek dağıtımlarda dağıtılan kumanya sayısı 1000’i bulacak. İHH ekipleri ayrıca Nepal’in farklı yerlerinde yaklaşık 2000 kişiye iftar yemeği veriyor.

İHH, tapınaklar ülkesi Nepal’de gerçekleştirdiği projeler ile yeni Müslüman olmuş kişilere de destek olurken onları Ramazanda da yalnız bırakmadı. İHH, Nepal’de yeni Müslüman olanlarara barınak ve eğitim imkanı sağlıyor.

Dünyadaki tek Budist krallık olarak adlandırılan Nepal’de son yıllarda İslam dinine doğru büyük bir yöneliş var. Özellikle genç nesiller İslam’ı merak ederek, İslam dini hakkında bilgi toplamaya çalışıyorlar. Ancak bölgenin yapısı gereği İslam Dini'ni kabul eden kişiler ailelerinden ve çevrelerinden büyük baskı görüyorlar.

Özellikle gençler ve kadınlar İslam Dini'ni kabul ettikten sonra evden atılmaktan dövülmeye hatta toplumdan uzaklaştırılmaya kadar bir çok sıkıntı ile karşı karşıya kalıyorlar. İHH, bölgede faaliyet gösteren HUDA Vakfı'yla birlikte yürüttüğü çalışmalar ile yeni Müslüman olmuş kişilere destek oluyor.

İHH ve Huda Vakfı ortaklaşa gerçekleştirdikleri projeler kapsamında Nepalli mühtedi müslümanların barınma ve eğitiminin dışında mesleki eğitim, İslam ahlakı dersleri ve Kuran kursu imkanları da sağlıyor.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024