İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nevşehir'den Suriye'ye 28 tır ile 750 ton patates gönderildi
Suriyelilere ulaştırılmak üzere 750 ton patates yüklenen 28 tır, Nevşehir'den Suriye halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 13.04.2013

Suriye’de acil gıda yardımına ihtiyacı bulunan insanlar için, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hayırsever vatandaşların katkılarıyla Nevşehir’den 750 ton patates gönderildi.

Suriye’nin Halep, Şam, Humus ve İdlip gibi bölgelerinde dağıtılacak olan patateslerin yüklendiği 28 TIR'lık konvoyu, Nevşehir-Derinkuyu'dan İHH Başkan Yardımcıları Osman Atalay ve Ömer Kesmen ile birlikte  İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel uğurladı.

Tırların yola çıkmasının ardından konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Suriyeli vatandaşların acılarına, ihtiyaçlarına ortak olmak için Nevşehir'den Suriye'nin çeşitli şehirlerine patates gönderdiklerini söyledi.

Suriye'de yaşanan olayların üçüncü yılına girdiğini anımsatan Atalay, "Suriye'de bugün 10 milyon insan acil gıda ve insani yardım bekliyor. Bu yardımlar Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılacak. Yardımlar, Halep, Şam'ın kırsalı, Humus, İdlib ve Dera bölgelerinde dağıtılacak" dedi.

Yaşanan zulmün ardından Suriyelilerin ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını vurgulayan Atalay, yaklaşık 2,5 milyon insanın göç etmek zorunda kaldığını, 75 bin insanın da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Geçmişte Bosna ve Kosova için yapılanları Suriye için yapıyoruz

Osman Atalay, Türk halkının her zaman zulüm gören milletlerin yanında olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Geçmişte Bosna, Kosova ve Çeçenistan için yapılanları bugün de Suriye halkı için yapıyoruz. Dünyanın pek çok kriz bölgesinde, doğal afet bölgelerinde her zaman yardımlarda bulunduk. Ama unutmamak lazım ki ilk defa 20 milyon gibi büyük bir nüfusun yaşadığı trajediye yardımcı olmaya çalışıyoruz. O açıdan bugün Nevşehir'den çıkan 28 tırın çok önemi var."

Suriye'de öncelikli ihtiyaçların gıda ve ilaç olduğunu aktaran Atalay, şöyle devam etti:

"Ülkede fırınlar çalışmıyor, elektrik yok. İnsanlar sağlıklı olarak suyu kullanamıyorlar, hastalıkla mücadele ediyorlar. Günde ortalama 2,5 milyona yakın insan ilaç kullanmak zorunda. O açıdan biz Suriye halkının acil olan gıda ve ilaç ihtiyaçlarının karşılanması için sonuna kadar yardımcı olmak zorundayız. Bu patates ihtiyacını biz ekmek ihtiyacı olarak görüyoruz. Nevşehir halkına da burada teşekkür ediyorum. Kentte oluşturulan sivil insani yardım platformu, bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine 50 tır gönderdi."

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024