İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Suriye’ye yeni insani yardım konvoyu
İHH Suriye’ye yardım konvoyları ulaştırmaya devam ediyor. Bugün 22 yardım tırı daha Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Suriye 13.09.2014

İHH Suriye’ye yardım konvoyları ulaştırmaya devam ediyor. Bugün 22 yardım tırı daha Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İHH’nın Reyhanlı’da bulunan Suriye Çalışmaları Koordinasyon Merkezi tarafından 22 insani yardım tırı Suriye içerisinde dağıtılmak üzere yola çıkarıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan yardım konvoyu yola çıkmadan önce Reyhanlı’da basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye’de savaşın dört yıldır devam ettiğini hatırlatarak yardımlara ara verilmemesi gerektiğini ifade etti. Yıldırım ayrıca konvoya destek veren Kuveytli sivil toplum kuruluşlarına da katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kuveyt sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Omar Marifi ise İHH ile çalışmaktan memnun olduklarını belirterek, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardımlarının devam edeceğini ifade etti.

İçerisinde un, bakliyat ve gıda kolileri bulunan 22 tırlık yardım konvoyunun bir kısmı Reyhanlı’da bulunan Ceylanpınar sınır kapısından, kalanı ise Kilis’te bulunan Öncüpınar sınır kapısından Suriye’ye giriş yapacak.

Toplam 1.365.840 TL bütçeli konvoydaki yardım malzemelerinin savaş mağduru Suriyelilere dağıtımı ise İHH ekipleri tarafından yapılacak.

Konvoya destek veren Kuveytli insani yardım kurumları arasında Zakat House, Sheik Abdullah Al-Nouri Vakfı, Kuveyt Vakıf ve Din İşleri Bakanlığı, Patient Helping Fund Society, Uluslar arası Rahma Vakfı, Kuveyt Yardım Kuruluşu ve Uluslararası İslami Yardım Kuruluşu bulunuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024