İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri Dadaab’taydı
Somali halkının yaşadığı açlık dramıyla mücadelede büyük rol oynayan İHH İnsani Yardım Vakfı, Dadaab kampında yaşananları STK temsilcilerine gösterdi. STK temsilcileri ile Dadaab mülteci kampına giden
Somali 10.09.2011

Vakfımızın hazırladığı bir haftalık program çerçevesinde STK temsilcileri ve bir milletvekilinin bulunduğu heyet, İHH ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü Kenya sınırında bulunan Dadaab mülteci kampına ziyarette bulunuldu.

İHH’nın organize ettiği ziyarete Memursen Genel Başkan Yardımcısı Halit Ortaköy, WEFA İnsani Yardım Organizasyonu’ndan Yusuf Aydın,  İDDEF Üyesi Resul Uçar, İhya-der üyesi Erhan Erdem, Batman Özgür-der Başkanı Şefik Sevim, Vuslat-der’den Kenan Çiftçi ve Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir katıldı.

3 ayrı bölgede 3 gün boyunca 5.000 aileye gerçekleştirilen gıda dağıtımına katılan grup, AID’ın (Uluslararası Doktorlar Birliği) bölgede yaptığı sağlık çalışmalarını yerinde takip ederek hastalar hakkında bilgi aldı. Aynı zamanda merkeze yakın bir noktada bulunan Huna Kumato köyüne ziyarette bulunan grup, köylülerin yakın ilgisiyle karşılaştı. Yaklaşık 4 bin insanın yaşadığı köye ilk gelen yabancıların kendileri olduğunu öğrenen gruptakiler, Somalilerin bu bölgeye bugünkine benzer bir şekilde 50 yıl önce yaşanan kuraklık neticesinde geldiklerini ve bugün hala zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini gördü.

Heyette bulunan STK temsilcileri ve Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İHH’nın bölgede gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde takip ederek, İHH’nın çalışmalarının bölge insanı için önemli olduğunu vurguladılar; kriz şartlarında yardım çalışmalarını sürdüren İHH acil yardım ekibine teşekkür ettiler.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024