İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
STK temsilcileri Mavi Marmara için bir araya geldi
Mavi Marmara gemisine coşkulu bir karşılama töreni düzenlemek isteyen Vakfımız, çeşitli STK temsilcileri ile bir istişare toplantısı düzenledi. Karşılama töreninde yapılabilecekler üzerine konuşulan i
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 20.12.2010

Gazze’de yaşanan ablukayı delmek için İstanbul’dan yola çıkan ve 31 Mayıs tarihinde uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisi İstanbul’a geri dönüyor. 9 Türkiyeli aktivistin içerisinde şehit olduğu Mavi Marmara gemisine İstanbul Sarayburnu’nda coşkulu bir karşılama töreni düzenlenecek. 26 Aralık Pazar günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek karşılama törenine Anadolu’nun dört bir yanından ve 50 farklı ülkeden insani yardım gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılması bekleniyor.

Mavi Marmara gemisine hak ettiği şekilde bir karşılama töreni düzenlemek isteyen Vakfımız, çeşitli STK’lar ile bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. İHH’nın Fatih’te bulunan merkezinde gerçekleştirilen istişare toplantısına 38 STK’dan temsilciler katıldı. Toplantıda katılımcılara bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisinin görkemli bir karşılamayı hak ettiğini söyledi. 26 Aralık tarihinde bütün dünyanın gözünün bu karşılama töreninde olacağını söyleyen Yıldırım, Müslümanların Mavi Marmara olayının takipçisi olduğunu göstermesi bakımından bu karşılamanın büyük önem taşıdığını dile getirdi. Yıldırım ayrıca ‘eğer uğurlama töreninde yüz binlerce kişi olsaydı İsrail bu saldırıyı düzenleyemezdi’ derken, ‘Mavi Marmara’yı gönderdiğimizden daha coşkulu bir şekilde karşılayacağız’ şeklinde konuştu.

Bülent Yıldırım’ın yaptığı konuşmanın ardından karşılama töreninde STK’ların neler yapabileceği üzerine görüşmeler yapıldı. 38 STK’nın temsilcileri de Mavi Marmara’yı en iyi şekilde karşılamak için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirttiler.

Gazze'de bir açıkhava hapishanesinde yaşayan Filistinli kardeşlerimiz için yola çıkmıştı Mavi Marmara, 22 Mayıs sabahı Sarayburnu'ndan dualarla yolcu edilmişti. İnsanlık adına Gazze'ye gidiyordu. 36 farklı ülkeden yüzlerce kişiyi taşıyordu. 31 Mayıs sabahı, Akdeniz'in mavi suları tarihin en büyük insanlık suçlarından birine tanık oldu. İsrail donanması, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” filosuna uluslararası sularda saldırdı. İnsanlığı vurdu, insanları vurdu! 9 insani yardım gönüllüsü şehit edildi, 54 kişi yaralandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024