İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
STK’lardan “Mursi’nin ve Mısır halkının yanındayız” mesajı
Mısır’da dün gerçekleşen askeri darbeye karşı ortak basın açıklaması düzenleyen Türkiyeli sivil toplum kuruluşları “Muhammed Mursi ve Mısır halkının yanındayız.” dedi.
Mısır 04.07.2013

Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dün askeri darbe ile görevinden alındı. Mısır'da yaşanan darbeye karşı ortak tavır sergileyen Türkiyeli sivil toplum kuruluşları İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’nde basın açıklaması düzenledi.

Basın toplantısına İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın yanı sıra Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, İnsan ve Medeniyet Hareketi temsilcisi Muhammed Fesih Kaya, Hikmet Vakfı temsilcisi Salih Serdar, Akabe Vakfı Genel Müdürü Nasuhi Günay, Medeniyet Derneği Başkanı Kazım Sağlam, Anadolu Platformu ve Araştırma Ve Kültür Vakfı (AKV) temsilcileri katıldı.

[videoGaleri-358]

Son günlerde Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin üzücü olduğunu belirten Yıldırım “Bu toprakların sahiplerine karşı emperyalistlerin oyunlarını çok açıkça görüyoruz. İnsanlar özgür iradeleriyle başkanlarını seçti fakat buna rağmen darbe yapıldı” dedi.

Dünyanın tüm güç merkezlerinin darbeden sevinç duyduğunu ifade eden Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Mısır’ın birçok şehirlerinde çatışma var. Sağduyulu Mısır halkı iç savaş çıkmasın diye temkinli hareket ediyor. Burada ki hedef devrim sürecini baltalamak. Zannediyorlar ki Mısır’da bunu başardıktan sonra Tunus’ta Suriye’de ve hatta Türkiye’de de bunu yapabiliriz. Şunu herkesin bilmesi lazım halkın seçimiyle başa gelen iktidarlara yapılan bu saldırılar Müslüman kesimi iyice kenetledi ve dünyada da ciddi bir bilinç uyanmasına sebep oldu.”

Mısır halkının özgürlüğü tattığını ve vazgeçmeyeceğini ifade eden Yıldırım “Bu işin arkasında İsrail parmağı olduğunu biliyoruz, ne yazık ki Körfez’deki bazı ülkelerin de olduğunu gördük.” dedi. Eninde sonunda halkın iradesinin kazanacağını belirten Yıldırım İslam Konferansı Örgütü’ne de toplanın çağrısında bulundu.  İKÖ’ye üye ülkelerden bazılarının Mısır’daki darbeyi alkışladığını hatırlatan Yıldırım “Biz 80 milyon Mısır halkının, Mursi’nin, özgür iradenin yanındayız. Mısır’ı karıştıran İsrail’e ABD’ye, Körfez ülkelerine karşıyız.” dedi.

Bölgede kirli bir oyun oynandığını belirten Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise “Muhammed Mursi ve İhvan'a yapılan suçlamaların tamamı yalandır ve hiçbiri darbeyi meşru kılmaz. Mısırlı Müslümanların direnişini selamlıyoruz. Türkiyeli Müslümanlar olarak Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Medeniyet Derneği Başkanı Kazım Sağlam “Batı emperyalizmi ve modern dünya Müslümanca siyaset yapmayı içine sindiremiyor. Bize diyorlar ki bağlı bulunduğunuz değerlerden sıyrılın sizi o zaman kabul ederiz. Biz dinimizden vazgeçmeden siyasetimizi yürüteceğiz.” dedi.

 

Ardından söz alan İnsan ve Medeniyet Hareketi Temsilcisi Muhammed Fesih Kaya ise yaptığı konuşmada “Mısır'da yaşananlar turnusol kâğıdıdır. O zalimler, mazlumların tekrar galebe çaldığını göreceklerdir.” ifade etti.

Sivil toplum kuruluşları yarın Cuma namazından sonra Fatih Camii’nde Muhammed Mursi ve Mısır halkına destek gösterisi düzenleyecek. Topluluk gösterinin ardından “Darbeye karşıyız, Mısır halkının yanındayız” sloganlarıyla Saraçhane Parkına yürüyecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022