İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nijer’den İHH’ya üst düzey ziyaret
İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katılmak üzere Türkiye’ye gelen Nijer Dışişleri Bakanı İbrahim Yakubu, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
Afrika, Filistin, Nijer 14.12.2017

ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz bir şekilde Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından olağanüstü gündemle İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a gelen Nijer Dışişleri Bakanı İbrahim Yakubu, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Nijerli Bakan Yakubu’yu İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Oruç, Orhan Şefik, Reşad Başer ile Serkan Nergis ve Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı karşıladı.

nijerden-ihhya-ust-duzey-ziyaret-3.jpg

Bakandan İHH’ya destek

Görüşmede bakan, önce İHH’nın Nijer’deki faaliyetleri hakkında bilgi aldı daha sonra da faaliyetlerin artırılmasına yönelik olarak taleplerini dile getirdi. Yakubu, “Burada olmaktan çok memnunum. İHH’nın ülkemdeki çalışmalarını bizzat gördüm. Katarakt çalışmalarınızı da ayrıca İHH’nın bölgdeki çalışanından dinledim. Nijer, oldukça fakir bir ülke ve hükümetimizin imkânları çok kısıtlı. Bu nedenle İHH’nın dünya üzerindeki tüm çalışmalarını Nijer’de de gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bu hususta hükümet olarak her türlü çalışmada destekçiniz olacağız” açıklamasında bulundu.  

nijerden-ihhya-ust-duzey-ziyaret-4.jpg

“Türkiye’den Nijer’e giden ilk yardım kuruluşuyuz”

İHH heyeti adına konuşan Hüseyin Oruç ise İHH olarak Nijer’e ilk defa 2005 yılındaki kuraklıkta gittiklerini söyledi. Türkiye’den Nijer’e insani yardım faaliyetleri yapmak için giden ilk yardım kuruluşu olduklarının altını çizen Oruç, “Nijer’e, başkent Niamey’den değil de Nijerya’dan girmek zorunda kalmıştık. Oldukça yorucu bir yolculuktu” dedi. Katarakt çalışmalarında 100 bin ameliyat hedefine ulaştıklarını söyleyen Oruç, bu ameliyatların yaklaşık 10 binini de Nijer’de gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“İsrail’le ilişkimiz yok, bundan onur duyuyoruz”

Nijer’de yapılabilecek faaliyetlerin konuşulmasının ardından konu Kudüs’ün hukuksuzca İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesine geldi. Nijerli Bakan, İsrail’in dünya üzerindeki sınırları belli olmayan ve her geçen gün büyüyen tek devlet olduğunu hatırlatarak bunu gerçekten anlamakta zorlandığını söyledi. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak asla kabul etmeyeceklerini belirten Yakubu, İsrail’le ilişkisi olmayan 10 kadar Afrika ülkesinden biri olduklarını ve bundan da onur duyduklarını dile getirdi.

nijerden-ihhya-ust-duzey-ziyaret-1.jpg

Mescid’i Aksa maketi hediyesi

Görüşme sonrası Oruç, Nijerli Bakan Yakubu’ya Mescid’i Aksa maketi hediye etti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023