İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nijer’in yeni göz hastanesi açılışa hazır
İHH’nın Nijer’de başlattığı büyük göz hastanesinin inşaatında son aşamaya gelindi.
Nijer 11.08.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı, İslam Kalkınma Bankası, TİKA ve Nijer Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Nijer’de inşa edilen göz hastanesi Eylül ayında resmi olarak hizmete açılacak.

Son olarak gerekli cihazları da Türkiye’den gönderilen ve iç teçhizatının kurulumu tamamlanan hastanenin Nijer'in en büyük ve donanımlı göz hastanesi olduğu belirtiliyor.

İlk ameliyatların yapıldığı hastanenin resmi açılışı Eylül ayı içerisinde Türkiyeli ve Nijerli yetkililerin katılımıyla düzenlenecek olan törenle yapılacak.



14 YATAKLI HASTANEDE ÜCRETSİZ KATARAKT AMELİYATI

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında inşaatına başlanan proje bir hastane binası, şehir dışından gelen hastaların konaklaması için 14 yataklı bir yatakhane, tuvaletler ve mescitten oluşuyor. İki kısımdan oluşan hastane binasının bir kısmı İHH’nın ücretsiz katarakt ameliyatları için ayrılacak, diğer kısmı ise Lamordé Hastanesi tarafından göz polikliniği olarak kullanılacak.

600 BİN KİŞİYE BİR GÖZ DOKTORU DÜŞÜYOR

Katarakt hastalığının yaygın olduğu ancak 600 bin kişiye bir göz doktorunun düştüğü Nijer'de kurulan göz hastanesi başkent Niamey'de Abdou Moumouni Üniversite'sinin içinde yer alan Lamordé Hastanesinin göz ünitesi olarak hizmet verecek.

İHH tarafından 5 yıl boyunca ücretsiz katarakt ameliyatları yapılacak olan hastanede Nijerli doktorlara eğitim olanağı da sağlanacak. Yılda 6 bin katarakt ameliyatı yapılması hedeflenen hastane 5 yıl sonra Nijerli yetkililere devredilerek ihtiyaç sahibi halka hizmet sağlamaya devam edecek.



Proje kapsamında Nijer’de gerçekleştirilecek katarakt ameliyatları için Türkiyeli doktor ve sağlık personelleri görevlendirilecek. Gönüllü sağlık görevlilerinden oluşacak ekiplerin organizasyonu ise AID (Uluslar arası Doktorlar Birliği) tarafından yapılacak.

İnşaatı 350 bin dolara mal olan projeye İHH hesaplarından maddi katkıda bulunabilir, gönüllü sağlık görevlisi başvurusu için katarakt@aidoctors.org adresine mail atabilirsiniz.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024