İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’da İKÖ toplantısı
İslam Konferansı Örgütü’ne (İKÖ) üye 11 uluslararası yardım kuruluşu, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’teki genel merkezinde, Kırgızistan’a yapılacak insani yardım konusunda istişare toplantısı düzen
Kırgızistan, OrtaAsya, Türkiye 01.07.2010

İKÖ bünyesinde 3 yıl önce kurulan insan hakları ve insani yardım departmanına bağlı 11 uluslararası yardım kuruluşu Kırgızistan için bir araya geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ev sahipliğinde bir araya gelen yardım kuruluşları Kırgızistan’da yaşanan olaylar, gelinen son durum ve uluslararası yardım kuruluşlarının koordinasyonu konularında görüşmeler yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’te bulunan merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Katar Kızılay’ı, İslam Kalkınma Bankası ile Libya, Sudan ve Suudi Arabistan’dan yardım kuruluşları katıldı. Toplantıda ayrıca Kırgızistan konsolosu da hazır bulundu.

Toplantıda İHH İnsani Yardım Vakfı Dış ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın da İHH’nın bölgede yapmış olduğu yardım faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı sunum yaptı. Durmuş Aydın ayrıca bölgedeki son durum hakkında da bilgi verdi.

Toplantıda yardım yapılacak bölgelerin belirlenmesi, yapılacak yardım alanlarının seçilmesi ve taraflar arasında barışın sağlanması için gerekli girişimlerin yapılması konularında karar alındı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024