İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Onurlu İnsanlar Ülkesi Burkina Faso'da Ramazan
İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ekibimiz, yardım çalışmaları için bulunduğu Burkina Faso’dan, yapılan dağıtım faaliyetlerini ve gözlemlerini aktardı.
Afrika, BurkinaFaso 15.07.2013

Ekibimizle 7 saatlik bir aktarmalı hava yolculuğundan sonra Burkina Faso'nun Başkenti Ouagadougou’ya vardık. Burkina Faso 17 milyon nüfusa sahip olan bir ülke ve başkentinde 5 milyon kişi yaşıyor. 

Partner kuruluş OSEH ile ilk gün, kırsal kesimde yer alan 3 farklı köyde gıda yardımları gerçekleştirdik. Gittiğimiz köylerdeki insanların samimiyeti ve kibarlığı dikkatimizi çekti. İlk durağımız olan Biage şehrine bağlı Liliburi köyünde 500 kişilik gıda yardımında bulunduk, Cuma namazını ise şehrin merkezinde yer alan camide eda ettik. Ardından bir saatlik bir yolculuğun sonrasında ikinci durağımız Lattude köyüne vardık. Burada da 500 kişilik gıda yardımında daha bulunduk. Buradaki dağıtım yerinde köyün yaşlılarından oluşan bir grup bizleri karşıladılar ve kısa bir tanışmadan sonra dağıtımlarımızı gerçekleştirdik. Günün son dağıtımlarını 2 saatlik bir yolculuktan sonra Titüa köyündeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Dağıtımların ardından tekrar yola koyularak ertesi gün yapacağımız yardımlar için Malili Mültecilerin bulunduğu kampa doğru hareket ettik.

İkinci gün Mali sınırında yer alan Djibo şehrine geçip başkentten yola çıkan yağ, şeker, un ve kuru gıdadan oluşan 3 kamyon yardımı burada zor şartlar altında yaşayan 5 bin kişiye ulaştırdık. Dağıtımlarımızı yapmadan önce Djibu Sosyal İşler Bakanı Genel Sekreteri, Djibu Valisi'nin temsilcisi, Djibu Belediye Başkanı, polis ve askeri yetkililer ve partner kuruluş OSHE’nin Genel Başkanı Ahmet Sankara Afrika'nın genelinde yayın yapan Africable TV’ye açıklamalarda bulundu. Ardından yardım dağıtımında bulunduk. Dağıtım yaptığımız bu kampta yardıma muhtaç 20 bin mülteci yaşıyor ve ne yazık ki bu rakam gün geçtikçe artıyor.

Burkina Faso'dan herkese selamlar...

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024