İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Yetimlerin yeni evi: İyilikhane Yetimhanesi
İyilikhane Çocuk Derneği’nin destekleriyle İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Bangladeş’teki en büyük yetimhanesi olarak inşa edilen 170 yetimin yeni evi İyilikhane Yetimhanesi, Bangladeşli yetimlerin hizmetine girdi.
Bangladeş 02.04.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, mazlum coğrafyalarda sağlıklı barınma olanaklarından mahrum kalan çocuklar için yetimhaneler inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Bangladeş’in Khulna şehrinde İyilikhane Çocuk Derneği’nin çalışmaları ile hizmete giren İyilikhane Yetimhanesi.

4 yıl önce temelleri atılan yetimhanede ilk etapta 100 erkek yetim barınacak. Yetimhanedeki kapasite daha sonra 170’e çıkartılacak. 3 katlı bir bina olarak inşa edilen yetimhanede çocuklar, daha rahat bir ortamda hayatlarını sürdürecek. Sağlıklı bir barınma ortamına kavuşan yetimler, yetimhanenin hemen yanı başındaki medresede de eğitimlerini tamamlayarak bölge Müslümanlarına özgü gelenekler çerçevesinde yetiştirilecek.

32 odasıyla İHH’nın Bangladeş’teki en büyük yetimhanesi olma özelliğini taşıyan yapı aynı zamanda İHH’nın bölgedeki 10’uncu yetimhanesi. Yetimhanede, yatak odalarının yanı sıra, derslikler, revir, mutfak, oyun odası, konferans salonu, çamaşırhane, öğretmen odaları ve kütüphane bulunuyor.

yetimlerin-yeni-evi13.jpg

“Yetimhanemiz Türkiye standartlarında”

Yetimhanenin açılışı için bölgeye giden İHH Yönetim Kurulu Üyesi Said Demir, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Ülke nüfusuna oranla 5 milyon gibi bir rakamla İslam dünyasındaki en fazla yetim sayısına sahip bir bölgede yetimhane açılışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Said Demir, şunları söyledi:

“Bangladeş’teki yetimlerin yaşam şartları ne yazık ki içler acısı bir durumda. İnsani şartların çok çok altında. Bizim İHH olarak bu bölgedeki en büyük hedefimiz; yetimlerimizin, emanetlerimizin insani şartlara uygun yetimhanelerde hayata tutunmaları ve geleceğe hazırlanmaları ile ilgili projeler geliştirmek. Hamd olsun ki bu yetimhanemizin de böyle bir özelliği var. Böylelikle yetimlerimiz, Bangladeş standartlarında değil Türkiye standartlarında bir yetimhanede kalmış olacaklar. Yetimlerimiz inşallah böyle güzel bir ortamda hayatlarını idame ettirecekler. Biz de İHH olarak bundan sonraki dönemde de bu yetimlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

zeynep-sena-soyyigit.jpg

Proje 4 yıllık bir çalışma neticesinde tamamlandı

İyilikhane Çocuk Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Sena Soyyiğit ise İyilikhane olarak 2011 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Soyyiğit’in açıklamaları şu şu şekilde:

“Henüz öğrenci iken kitap ayraçlarını hayra aracı kılarak başlattığımız çalışma ile önce Malavi'de bir yetimhane ve Patani'de 360 kardeşimiz için bir okul inşa ettirdik. Bugün ise 4 yıllık yoğun bir çalışmanın neticesinde, on bini aşkın bağışçımızın desteğiyle burada 170 yetime yuva olacak bir yetimhanenin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

yetimlerin-yeni-evi9.jpg

Yeni yetimhaneler açılacak

İyilikhane Yetimhanesi ile birlikte dünyanın dört bir yanında bugüne kadar 33 yetimhane açan İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimhaneler inşa etmeye, hayırseverlerin iyiliklerini yetimlere ulaştırmaya devam edecek. Yakın tarihte açılacak olan yetimhanelerle birlikte bu sayı 36’ya çıkacak.

yetimlerin-yeni-evi3.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025