İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dünya yetimleri İstanbul’un keyfini çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslar arası Çocuk Buluşması kapsamında Türkiye’ye gelen yetim çocuklarımız kendileri için düzenlenen eğlence programlarıyla İstanbul’un keyfini çıkarıyor.
16.10.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslar arası Çocuk Buluşması kapsamında Türkiye’ye gelen yetim çocuklarımız kendileri için düzenlenen eğlence programlarıyla İstanbul’un keyfini çıkardı.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın farkı ülkelerinden “Sponsor Aile Sistemi” ile desteklediği yetimleri 2005 yılından bu yana Uluslararası Çocuk Buluşması ile bir araya getirdi.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek buluşma için Moritanya, Somali, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan ve Sri Lanka'dan 75 yetim çocuğumuz İstanbul'a geldi.

VİALAND’DA UNUTULMAZ BİR GÜN
Hazırlanan on günlük program kapsamında Türkiye’deki yetimlerimizle birlikte 115 çocuğumuz çarşamba gününü eğlence merkezi Vialand'da geçirdi. Atlıkarınca, safari tüneli, çılgın nehir, viking, zindan ve cesur sürücüler gibi çeşitli ünitelerde oyunlar oynayan çocuklar çizgi film karakteri kostümü giyen animatörlerle de dans ettiler. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı.

ÖNEMLİ ZİYARETLER
13 Ekim Pazartesi gününden itibaren Türkiye’ye gelen yetim çocuklar Yenişafak, TV Net, Kanal 7, Ülke TV, Haber 7, Anadolu Ajansı, TRT, Yeni Akit, Kanal 24, Star, Sabah, Takvim olmak üzere bir çok medya kuruluşu ile İstanbul Valiliği’ni ziyaret etti. Yetimlerimiz ayrıca Ankara’da Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın konuğu oldular.

İHH, yetimlerin sesini duyurmak ve onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak amacıyla iki yılda bir organize ettiği Uluslararası Çocuk Buluşmaları’nın bu sene altıncısını düzenledi. Büyük buluşma 18 Ekim Cumartesi günü, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.


 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024