İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Yetimlerimize misafir olduk, ihtiyaçlarını karşıladık
16-31 Mart arasındaki Yetim Dayanışma Günleri'ni dolu dolu geçirdik.
Ortadoğu, Türkiye 18.05.2012

2012 Mart ayı itibarıyla 36 ülkede 24.100 yetime düzenli yardım ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı, 16-31 Mart tarihleri arasında Yetim Dayanışma Günleri düzenledi. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaklaşık 165 milyon yetimin karşı karşıya kaldığı sorunları ve ihtiyaçlarını Türkiye’nin ve dünyanın gündemine taşımayı hedefleyen Yetim Dayanışma Günleri ile personel, gönüllü-bağışçı, sağlık görevlisi ve basın mensuplarından oluşan ekiplerimiz faaliyet bölgelerimizi ziyaret etti. Ekiplerimiz Türkiye ile birlikte Ortadoğu’da Filistin, Irak, Lübnan; Afrika’da Somali, Sierra Leone, Çad, Etiyopya, Moritanya, Malavi, Tanzanya, Burkina Faso; Asya’da Afganistan, Bangladeş, Kazakistan, Sri Lanka, Patani, Pakistan; Balkanlar’da Bosna-Hersek, Arnavutluk; Kafkasya’da Çeçenistan’da yetimlerimizle buluştu. Yemen, Gana, Sudan, Cibuti, Açe, Filipinler/Moro, Jammu Keşmir, Tacikistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya ve Ekvador’da ise yetim çalışmalarımız partner kuruluşlar aracılığı ile gerçekleştirildi.

Ziyaret edilen bölgelerde ihtiyaç durumuna göre kıyafet dağıtımı, kırtasiye yardımı, sağlık taraması, yetim evlendirme, sünnet organizasyonu, battaniye-yatak dağıtımı, gıda yardımı, yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması, yetim ailelerine geçimlerini sağlamaları için yardım (dikiş makinesi, susam öğütme makinesi, sağmal inek dağıtımı vb.) gibi çeşitli organizasyonlar gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen projeler bölgelerdeki yetimlerin ihtiyaç önceliğine göre şekillendirildi. Bunların yanı sıra gidilen bölgelerde partner kurumların yetim çalışmaları yakından denetlendi ve kurumlara alanla ilgili ileriye dönük önerilerde bulunuldu. Yapılan tespitler ve analizler neticesinde gelecek yıllarda gerçekleştirilecek projelerin ilk adımları atılmış oldu.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de faaliyet gösteren 300’ü aşkın esnaf, bugünkü kazancını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacak. Yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHH Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çalışkan, “Sarıyer’in İstinye, Pınar, Ferahevler ve Yeniköy Mahallelerinde faaliyet gösteren 300’den fazla esnafımız, bugünkü kazançlarını Gazze'ye bağışlama kararı aldılar. ‘Kazancım Gazze'de İyiliğe Dönüşüyor’ etkinliği ile esnaflarımız, kazançlarını Gazze’ye bağışlayarak hem önemli bir sorumluluk üstleniyor hem de toplumsal bir farkındalık oluşturuyor” dedi.
21.11.2025
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025