İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gürcistan, Kırım, Suriye ve Preşova yetimleri de İHH'ya emanet
Sponsor aile sistemi ile desteklediğimiz yetimlerin sayısı her gün artıyor.
Balkanlar, Bosna-Hersek, Gürcistan, Kafkasya, Kırım, Ortadoğu, Suriye, Türkiye 01.10.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı beş yeni ülke ve bölgeyi daha yetim çalışmaları kapsamına aldı. Gürcistan, Preşova, Sancak, Kırım ve Suriyeli yetimler de İHH’nın sponsor aile sistemi ile desteklenecek.

Savaş, doğal afet, hastalık, kronik açlık vb. nedenlerle dünya üzerinde her 2.2 dakikada bir çocuk anne-babasından birini kaybediyor. Toplamda 200 milyon olduğu tahmin edilen dünya yetim nüfusu her geçen gün büyük bir hızla artıyor. İçinde bulundukları yaşam şartlarının zorluğu karşısında korumasız kalan bu çocuklar hayata tutunabilmek için kendilerini destekleyecek güvenilir ellere ihtiyaç duyuyorlar.

Kurulduğu günden bu yana yardım faaliyetlerinde bulunduğu ülke ve bölgelerde yetim çalışmaları yapan İHH, 2007 yılında hayata geçirdiği sponsor aile projesi ile bugüne kadar 41 ülkede 27.100 yetime ulaştı.

Son olarak Suriyeli yetimlere yönelik sponsor aile sistemi uygulamasının başlatıldığını duyuran İHH, Gürcistan, Preşova, Sancak ve Kırım’da da aynı proje için gereken altyapı hazırlıklarını tamamladı. Böylece Gürcistan, Preşova, Sancak, Kırım ve Suriyeli yetimleri de sponsor aile sistemi ile sürekli destek kapsamına alan İHH sponsor aile sistemi projesini uyguladığı ülke ve bölgelerin sayısını 41’e çıkardı.

Suriyeli yetimlerle ilgili faaliyetlerimiz hakkındaki haber için Tıklayınız 

İHH uyguladığı sponsor aile sistemi projesi ile Türkiyeli hayırseverleri dünyanın dört bir yanındaki yetim çocuklarla buluşturuyor. Büyüyüp kendi ayakları üzerinde durana kadar bu sistem kapsamında desteklenen yetim çocukların o vakte kadar eğitim, sağlık, barınma, gıda ve kıyafet gibi masrafları destekçi ailelerin katkılarıyla karşılanıyor. Çocuklar için hayati olan bu katkı ise ayda sadece 90TL ile gerçekleştirilebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024