İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler Mevlana’da buluştu
Konya’daki yetim buluşmasına yoğun ilgi gösterildi. Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen buluşmada yetimler, yerel ezgi ve oyunlarıyla geceye katılan vatandaşları etkiledi.
Türkiye 24.10.2009

Diğer konuklar da yaptıkları konuşmalarda yetimin önemine vurgu yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından etkinliklere geçildi. Etiyopya, Lübnan, Doğu Türkistan, Çeçenistan ve Konyalı yetimlerin sunduğu ezgi ve oyunlar, yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı sanatçıların da şarkılarını seslendirdiği etkinlik, çocukların hep birlikte söylediği “La ilahe illallah” ilahisiyle sona erdi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 4.Yetim Buluşması'nın 3. programı Konya’da gerçekleştirildi. Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen buluşmaya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etiyopya'dan gelen bir yetim çocuğun  Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan programda İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım kısa bir konuşma yaptı. Yıldırım, “Dünyada şu an 143 milyon yetim bulunuyor. Bu sayıyı bir araya getirdiğinizde dünyanın en büyük 8. ülkesi yapar. Milyonlarca yetim çocuk da kaçırıldı. Kaçırılan çocukların büyük bir kısmı kız çocukları. Bu çocuklar üzerinden para kazanılıyor.  Bu çocuklara elimizi uzatmamız lazım. Biz onlara sahip çıkmazsa başkaları sahip çıkar ve çeşitli şekillerde kullanırlar bu çocukları. Biz diyoruz ki her ailenin, her kurumun bir yetimi olsun. Misyoner kuruluşlar milyonlarca yetime el atarken biz neden milyonlarca yetime sahip çıkmayalım” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024