İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kayseri’de yetim gecesi
İstanbul’dan sonra Kayseri’de Kadir Has Kongre Merkezinde yetim gecesi düzenlendi. Yetimlerin ilahi, ezgi ve oyunlarına büyük bir ilgi gösterildi. Zaman zaman duygusal anlar yaşanan gecede yapılan kon
Türkiye 23.10.2009

10 Ülkeden 50 yetim çocuğun katıldığı ve bir birinden güzel gösterilerin sunulduğu gece, Pakistan´dan gelen Hafız Hamza isimli yetim çocuğun Kur´an okumasıyla başladı. Geceye Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki´nin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Programda bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, dünyanın değişik bölgelerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Kayserililerin yetim çocuklara daha fazla sahip çıkmasını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yetimlerin Allahın emanetleri olduğunu belirterek, "Yetimlere merhamet etmeliyiz,şefkat göstermeliyiz. İHH´yı yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum” dedi.

Kayseri İnsani Yardım Derneği Başkanı Şaban Sözduyar da yaptığı konuşmada, Kayserili hayırseverlerin katkılarından bahsederek, bundan sonrada yorulmadan hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Lübnan, Filistin, Pakistan, Kırgızistan, Doğu Türkistan gibi çeşitli ülkelerden gelen çocukların sunduğu gösterilen salonu dolduran binlerce kişi tarafından ilgi ile izlendi.

Gecede ayrıca, Ömer Karaoğlu ve Ammar 114 gibi ünlü sanatçılar da en sevilen eserlerini seslendirdiler.

Yetimler, Kayseri Valisini ve Müftüsünü ziyaret ettiler

Yetim çocuklar, programları çerçevesinde Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’yi makamında ziyaret ettiler.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç ve Kayseri İnsani Yardım Derneği Başkanı Şaban Sözduyar’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali Mevlüt Bilici, dünyamızda yaşanan savaşların ve doğal afetlerin bütün insanlığı etkilediğini, ancak en fazla etkilenen kesimin çocuklar olduğunu dile getirirken, yetim kalan çocuklara sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu söyledi

 Vali Mevlüt Bilici dünyanın çeşitli ülkelerinden ziyarete gelen yetim çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Pakistan'dan gelen yetim çocuklar ise yanlarında getirdikleri çeşitli hediyeleri Vali Mevlüt Bilici'ye verdiler.

Yetim çocuklar daha sonra Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek'i makamında ziyaret etti. Müftü İşlek çocukları kapıda karşılarken yetimlerle tek tek ilgilendi. Peygamber Efendimizin (sav) de bir yetim olarak büyüdüğünü söyleyen Şaban İşlek yetim olgusunun dinimizce ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Müftü Şaban İşlek, Türkçe yaptığı konuşmayı daha sonra Arapça ve Arnavutça yaptı. Yetim çocuklarla topluca fotoğraf çektiren İşlek daha sonra hepsine abdest aldıktan sonra ellerini ve yüzünü kurulamak için üzerinde Kayseri Müftülüğü yazısı işlenmiş birer havlu ve çeşitli hediyeler dağıttı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024