İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Orta Asya’da yüzler İHH ile güldü
İHH, Kırgızistan’da 5 bin 184 mağdura kumanya ulaştırırken bin 870 kişiye de iftar verdi. İHH’nın Ramazan’da yüzünü güldürdüğü 79 yaşındaki Ahıska Türkü Niyaz Fazliyev, onlardan sadece bir tanesi.
Kırgızistan, OrtaAsya 16.05.2019

Bilal Gündoğdu | Bişkek - Ramazan ayı boyunca 120 ülke ve bölgede faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı, çalışmalarını “Ramazan Birlikte Güzel” sloganıyla sürdürüyor. Ramazan sonuna kadar 3 milyon mağdur ve muhtaca Ramazan yardımı ulaştırmayı hedefleyen İHH, bu kapsamda Orta Asya ülkesi Kırgızistan’da da kapı kapı dolaşarak kumanya dağıtıp iftar verdi, yetimlere bayramlık kıyafet hediye ederek onları bayrama hazırladı.

“9 bin Müslümana dokunduk”

Faaliyetleri gerçekleştirmek üzere 5 kişilik ekiple Kırgızistan’a ulaşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Kaygan, “Ramazan vesilesi ile Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te ve kırsal kesimlerde yaklaşık 9 bin mağdur Müslümana bizzat dokunarak yardım ulaştırdık” dedi. Vahdettin Kaygan, şunları söyledi:

“Hayırseverlerimizin destekleriyle 10 yıldan fazladır Kırgızistan’da insani yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da Ramazan vesilesi ile hamd olsun ki bu topraklardayız, mağdur kardeşlerimizin acılarını bir nebze dindirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Bu vesile ile bu sene burada 5 bin 184 kişiye kumanya paketi dağıttık ve bin 870 kişiyi de iftar soframızda ağırladık. Kumanya paketlerimizde ailelerin 1 aylık ihtiyaçlarını karşılayacak temel gıda malzemeleri bulunuyordu. Bunun yanında ayrıca 5 adet adak - akika kurbanı keserek mağdur bin 500 kişiye de taze et dağıtma fırsatı yakaladık. Ramazan dışında da yeryüzünde iyilik hakim oluncaya dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

niyaz-fazliyev.jpg

Yaşlı haliyle tek başına hayata tutunmaya çalışıyor

İHH’nın kumanya yardımı ulaştırdığı mağdurlar arasında tek başına hayata tutunmaya çalışan 79 yaşındaki Ahıska Türkü Niyaz Fazliyev de bulunuyor. Uzun zaman önce oğlunu, kısa zaman önce de 43 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Niyaz Fazliyev, başkent Bişkek’in arka sokaklarında yaşamını sürdürüyor. Özellikle oğlunu kaybetmiş olmanın acısını yaşayan Fazliyev, “Evlat acısı bir başkadır be oğlum!” diyor ve ekliyor:

“Oğlumu, dayanağımı kaybettikten sonra İHH benimle ilgilenmeye başladı. Eşimi de kaybedince bir başıma kaldım. Türkiye halkına ve İHH’ya çok teşekkür ediyorum. Bizi her daim soruyorlar, derdimize derman olmaya çalışıyorlar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

vahdettin-kaygan.jpg

Yetimler unutulmadı

Ramazan çalışmaları kapsamında başkent Bişkek’te bulunan İHH ekibi, yetimleri unutmadı. İHH ekibi, yetimlerin aile sıcaklığından mahrum kalmaması ve yalnızlıklarını hissetmemeleri amacıyla yetimhanelerde barınan 300 yetime de bayramlık kıyafet yardımında bulundu. Bayram sevincini şimdiden yaşamaya başlayan yetimler daha sonra da oyun parkına götürülerek gönüllerince eğlenmeleri sağlandı. Yetimlere çeşitli oyuncaklar da hediye edildi.

orta-asyada-yuzler-ihh-ile-guldu1.jpg

10 yılı aştı

İHH İnsani Yardım Vakfı, 10 yılı aşkın süredir Kırgızistan’da aktif faaliyet gerçekleştiriyor. İHH, Kırgızistan’da; Yetim Sponsorluk Sistemi ile her ay düzenli olarak 307 yetimin masraflarını üstleniyor. İHH ayrıca ülkede Yetim Dayanışma Günleri yapıyor, Ramazan, Kurban ve Kış çalışmaları ile adak - akika kurban kesimi gerçekleştiriyor. İHH’nın halihazırda ülkede ibadete açtığı 6 ayrı camisi de bulunuyor.

orta-asyada-yuzler-ihh-ile-guldu5.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024