İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Osmanlı Kültür Merkezi ile Gazze halkına eğitim desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, eğitim faaliyetlerinin durma noktasına gelen Gazze’de kurduğu Osmanlı Kültür Merkeziyle bölgedeki tüm öğrencileri kapsayacak şekilde eğitim imkanı sunuyor.
Filistin, Filistin-Gazze 26.11.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, eğitim faaliyetlerinin durma noktasına gelen Gazze’de kurduğu Osmanlı Kültür Merkeziyle bölgedeki tüm öğrencileri kapsayacak şekilde eğitim imkanı sunuyor.

1948 yılında Filistin toprakları üzerinde İsrail devletinin kurulmasından bu yana meydana gelen Arap-İsrail savaşları ve İsrail'in giriştiği tek yanlı saldırılar sonucunda, hemen hemen tüm Filistin toprakları İsrail'in işgali altına girmiş, bu topraklarda yaşayan insanların büyük çoğunluğu diğer Arap ülkelerindeki mülteci kamplarında yaşamak zorunda kaldı. Özellikle Gazze, İsrail’in uyguladığı ekonomik ambargodan oldukça etkilenmiş durumda. İsrail’in 2008 Aralık ayında gerçekleştirdiği saldırılarda da bölgede büyük can kaybı yaşanmış ve ağır bir yıkımla karşı karşıya kalındı.

İsrail’in Gazze’ye saldırması sadece şehri tahrip etmekle kalmamış toplumda maddi ve manevi zarar ve çöküntü meydana getirmiş, Gazze’deki bütün kurumlar atıl duruma düşmüş, vazifelerini yerine getirememiş halka olan hizmetler aksamış, insanlar olumsuz yönde etkilenmiş durumda.

İHH İnsani Yardım Vakfı da yaptığı maddi ve manevi yardımlarla İsrail ablukası altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkının yaralarını sarmaya devam ediyor.

2009 yılında Gazze’de temsilcilik açan İHH, burada sağlıktan, acil yardıma, konut projelerinden hastanelere, eğitimden, gıdaya her alanda yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

İsrail’in yaptığı bombardımanlar sonucunda Gazze’de eğitim faaliyetleri durma noktasına gelmiş birçok okul ve üniversitede eğitimler yapılamaz hale geldi.

Bunun üzerine harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı, eğitimdeki bu açığı gidermek amacıyla Osmanlı Kültür Merkezini kurdu. Merkezde bütün öğrencileri kapsayacak şekilde ders programları hazırlanırken öncesinde sağlıklı ve rahat düşünmelerini sağlamak için psikolojik destek veriliyor.

Merkezde İngilizce kursları, Kuran-ı Kerim hafızlık kursları, İslami ilimler, grafikerlik, bilgisayar tamir ve bakım, bilgisayar kullanma, yazılım, microsoft eğitimi, program montaj dersleri gibi bilgi işlem kurslar, fotoğrafçılık, karikatür çizim, matematik takviye kursları, sosyal iletişim dersleri, psikolojik destek dersleri, dikiş ve nakış, pamukçuluk, modelistlik ve yargılanma usulü ile alakalı dersler veriliyor.

2013 yılından bugüne kadar derslere katılarak katılım belgesi alan mezun öğrenci sayımız 3 bin 949 kişiyi buldu. Kursiyerlerden 2 bin 263’ü kız, bin 686’sı da erkeklerden oluşuyor.

Toplamda bu derslerin tamamından 201 dönem halinde programlar oluşturulurken Gazze halkının hizmetine ücretsiz olarak sunuluyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026