İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Osmanlı Kültür Merkezi ile Gazze halkına eğitim desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, eğitim faaliyetlerinin durma noktasına gelen Gazze’de kurduğu Osmanlı Kültür Merkeziyle bölgedeki tüm öğrencileri kapsayacak şekilde eğitim imkanı sunuyor.
Filistin, Filistin-Gazze 26.11.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, eğitim faaliyetlerinin durma noktasına gelen Gazze’de kurduğu Osmanlı Kültür Merkeziyle bölgedeki tüm öğrencileri kapsayacak şekilde eğitim imkanı sunuyor.

1948 yılında Filistin toprakları üzerinde İsrail devletinin kurulmasından bu yana meydana gelen Arap-İsrail savaşları ve İsrail'in giriştiği tek yanlı saldırılar sonucunda, hemen hemen tüm Filistin toprakları İsrail'in işgali altına girmiş, bu topraklarda yaşayan insanların büyük çoğunluğu diğer Arap ülkelerindeki mülteci kamplarında yaşamak zorunda kaldı. Özellikle Gazze, İsrail’in uyguladığı ekonomik ambargodan oldukça etkilenmiş durumda. İsrail’in 2008 Aralık ayında gerçekleştirdiği saldırılarda da bölgede büyük can kaybı yaşanmış ve ağır bir yıkımla karşı karşıya kalındı.

İsrail’in Gazze’ye saldırması sadece şehri tahrip etmekle kalmamış toplumda maddi ve manevi zarar ve çöküntü meydana getirmiş, Gazze’deki bütün kurumlar atıl duruma düşmüş, vazifelerini yerine getirememiş halka olan hizmetler aksamış, insanlar olumsuz yönde etkilenmiş durumda.

İHH İnsani Yardım Vakfı da yaptığı maddi ve manevi yardımlarla İsrail ablukası altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkının yaralarını sarmaya devam ediyor.

2009 yılında Gazze’de temsilcilik açan İHH, burada sağlıktan, acil yardıma, konut projelerinden hastanelere, eğitimden, gıdaya her alanda yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

İsrail’in yaptığı bombardımanlar sonucunda Gazze’de eğitim faaliyetleri durma noktasına gelmiş birçok okul ve üniversitede eğitimler yapılamaz hale geldi.

Bunun üzerine harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı, eğitimdeki bu açığı gidermek amacıyla Osmanlı Kültür Merkezini kurdu. Merkezde bütün öğrencileri kapsayacak şekilde ders programları hazırlanırken öncesinde sağlıklı ve rahat düşünmelerini sağlamak için psikolojik destek veriliyor.

Merkezde İngilizce kursları, Kuran-ı Kerim hafızlık kursları, İslami ilimler, grafikerlik, bilgisayar tamir ve bakım, bilgisayar kullanma, yazılım, microsoft eğitimi, program montaj dersleri gibi bilgi işlem kurslar, fotoğrafçılık, karikatür çizim, matematik takviye kursları, sosyal iletişim dersleri, psikolojik destek dersleri, dikiş ve nakış, pamukçuluk, modelistlik ve yargılanma usulü ile alakalı dersler veriliyor.

2013 yılından bugüne kadar derslere katılarak katılım belgesi alan mezun öğrenci sayımız 3 bin 949 kişiyi buldu. Kursiyerlerden 2 bin 263’ü kız, bin 686’sı da erkeklerden oluşuyor.

Toplamda bu derslerin tamamından 201 dönem halinde programlar oluşturulurken Gazze halkının hizmetine ücretsiz olarak sunuluyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024