İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
"Osmanlı'dan Günümüze Arnavut Türk İlişkileri" Sempozyumu
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, "Osmanlı'dan günümüze Arnavut Türk ilişkileri" konulu bir sempozyum düzenlendi.
Arnavutluk, Türkiye 18.01.2016

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, "Osmanlı'dan günümüze Arnavut Türk ilişkileri" konulu bir sempozyum düzenlendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Balkan Forumu desteğiyle Alsar Vakfı tarafından düzenlenen sempozyuma, Arnavut Türk ilişkileri uzmanı araştırmacı yazar Müfid Yüksel, sosyal bilimler uzmanı Prof. Dr. Zyhdi Dervishi, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay ve Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra'nın yanı sıra Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği ile birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Alsar Vakfı Başkanı Gurra, açılış konuşmasında, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Arnavutların kilit rol oynadıklarını anlatarak, Arnavutluk'un en güçlü müttefikinin Türkiye olduğunu ifade etti.

Araştırmacı yazar Müfid Yüksel konuşmasında Arnavutluk ile Türkiye arasında tarih boyunca gelişen ilişkiler konusunda katılımcılara bilgi verdi. Arnavutça dilinin 18. yüzyılda Osmanlı saraylarında kullanıldığını kaydeden Yüksel, "Arnavutların Balkanlar'daki gücünün artması veya azalması, Osmanlı'nın güçlenmesi ve zayıflaması ile doğru orantılıdır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından sempozyum sona erdi. Sempozyum, benzer konseptte önümüzdeki hafta Kosova ve Makedonya’da da gerçekleştirilecek.

 

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İsrail’in saldırısına uğrayan Sumud aktivistleri Türkiye’ye geldi
İsrail’in saldırısına uğrayan Sumud aktivistleri Türkiye’ye geldi
Gazze’ye insani yardım götürürken uluslararası sularda işgalci İsrail’in saldırısına uğrayan ve alıkonulan Küresel Sumud Filosu aktivistleri Türkiye'ye döndü. Aktivistleri İstanbul Havalimanı’nda binlerce kişi karşıladı.
21.05.2026
Sumud’a saldırı sonrası STK’lardan basın açıklaması
Sumud’a saldırı sonrası STK’lardan basın açıklaması
İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik korsan müdahalesinin ardından İstanbul’da Filistin’e Destek Platformu, İHH ve Global Sumud Filosu Türkiye tarafından basın açıklaması düzenlendi.
18.05.2026
5. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu tamamlandı
5. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu tamamlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kocaeli Üniversitesi öncülüğünde ve çok sayıda paydaş kurumun işbirliği ile düzenlenen V. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu, 8-10 Mayıs 2026 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirildi. “Müslüman Azınlıklar” temasıyla üç gün süren sempozyum, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslüman azınlıkların hukuki, sosyolojik, psikolojik ve fıkhî meselelerini kapsamlı bir şekilde ele aldı.
Kocaeli
10.05.2026