İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Oyuncaklar Yetim Kalmasın
Merhametle kucakladığımız yetimlere sizler de bir oyuncak hediye ederek onların gülümsemesine vesile olabilirsiniz.
Türkiye 11.02.2011

Krizlerin, doğal afetlerin, savaşların ve yoksulluğun en büyük mağduru hep küçüklerimiz oldu. Bugün dünya üzerinde 165 milyon çocuk ya annesini ya da babasını kaybetmiş durumda. 100 milyon çocuk ise sıcak bir yuvadan yoksun, sokaklara mahkûm yaşıyor. Irak savaşı sırasında tam 5 milyon çocuk yetim kaldı. Afrika'da ise her yıl savaşlar, afetler ve elverişsiz yaşam koşulları nedeniyle 2 milyondan fazla çocuk yetim kalmaya devam ediyor. Tüm dünyada bunlar olup biterken, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak sorumluluğumuzun farkındayız.

1992 yılında sizlerin desteğiyle yola çıktık ve gittiğimiz her kriz bölgesinde yetimleri önceledik. 2010 yılı itibarıyla Sponsor Aile Sistemi ile 27 ülke ve Türkiye'de 67 ilde 15.890 yetimin bakımını üstlenmiş durumdayız. On binlerce yetimi de gıda, giysi ve temel ihtiyaç yardımları ile destekliyoruz.

Dünden bugüne çok yol kat ettik. Haiti'den Moro'ya tüm dünya yetimlerine ulaşabilmek için çalıştık. Siz gönüllülerimizle birlikte tek yürek olarak hareket ettik, en zor durumda olana ulaştık. Destek olunan her yetimin yüzünün güldüğünü, ayaklarının yere daha güçlü bastığını gördük.

Günlük yaşantılarında karşılaştıkları sıkıntıları bir nebze olsun hafifletme gayretinde olduğumuz yetim çocuklarımız için yeni bir kampanya düzenliyoruz. Merhametle kucakladığımız yetimlerimizle oyuncaklarımızı paylaşıyoruz. Oyuncaklar yetim kalmasın, yetimler oyuncaksız kalmasın diyerek yürüteceğimiz kampanya çerçevesinde İHH'nın yetim çalışması yaptığı ülkelerde her yaştan kız ve erkek yetim çocuğumuz ile oyuncak ve oyun parklarını buluşturuyoruz.

Sizler de kampanyamıza her türlü kullanılmamış oyuncakla destek olabilir ve bir çocuğun yüzünü güldürebilirsiniz.

Bilgi almak için: 0212 631 21 21

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024