İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘Özgürlük Dalgaları’ Gazze’ye doğru
9 farklı ülkeden 27 aktivist ile 30 bin dolarlık ilaç taşıyan iki gemiden oluşan yeni bir yardım filosu, Gazze ablukasını delmek amacıyla dün Türkiyeden ayrıldı. Tahrir adlı Kanada gemisi ile MV Saoir
Filistin 03.11.2011

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan organizatörler, ablukanın savunulamaz, kanundışı ve gayri insani olduğunu belirtirken hareketin tamamen sivil ve barışçıl bir yapıda olduğunu vurguladılar. Canadian Ship to Gaza organizatörü Ehab Loyatef  Tahrir gemisinin güvertesinden yaptığı açıklamada "Gazze'de yaşayan Filistinliler sadaka değil dayanışma bekliyor ve tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğimiz üzere özgürlük en öncelikli istekleri. İnsani yardımlar onlara destek olsa da, Gazzeliler hala giriş-çıkış serbestisinin olmadığı bir açık hava hapishanesinde yaşıyorlar." diyerek hareketin temel amacının sadece insani yardım götürmek değil ambargonun tamamen kaldırılması gerekliliğine dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Aralarında Kanada, İrlanda, Filistin, Mısır, Amerika, Avustralya’nın da bulunduğu 9 farklı ülkeden insan hakları savunucularını bir araya getiren 'Freedom Waves' kampanyası aktivistleri amaçlarının İsrail'in Gazze’ye uyguladığı kanun dışı ve insan haklarına aykırı ambargonun kaldırılması olduğunu belirterek 30 bin dolarlık tıbbi ilaç ve 140 bin avroluk yardım malzemesi götürdüklerini açıkladı. İrlanda organizasyonu Irish Ship to Gaza’nın temsilcisi Fintan Lane, İrlanda halkının grubun misyonunu ve Gazze halkını coşkuyla desteklediklerini, bu büyük desteğin tamamen sivil ve barışçıl bir oluşum olan 'Freedom Waves' hareketine güç kattığını belirtti.

Geminin Cuma günü Gazze kıyılarına ulaşması bekleniyor. Freedom Waves katılımcıları tarafından yapılan basın açıklamasından sonra İsrail donanmasının gemilerin Gazze'ye ulaşmasını engellemek için her türlü tedbirin alındığını açıklaması üzerinde sivil toplum kuruluşları tarafından Gazze'de yerel saat ile bugün 12:30'da Tahrir ve MV Saoirse gemilerindeki aktivistlerin güvenliğinin sağlanması için gösteri düzenleneceği açıklaması yapıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024