İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Özgürlük Filosu’nun Mart ayı sonunda yola çıkması hedefleniyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze'deki ablukanın kalkması, ateşkesin sağlanması ve şehre insani yardım ulaştırılması amacıyla hazırlıklarını sürdüren Uluslararası Özgürlük Filosu ile ilgili basın açıklaması düzenledi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Gemileri satın alıyoruz, gemi sayısı Mavi Marmara’dakinden az olmayacak ve hedefimiz Mart sonunda gemilerin yola çıkması” dedi.
Filistin-Gazze 10.02.2024

İHH Genel Merkezi’nde düzenlenen basın açıklamasına, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın yanı sıra; 10 ülkeden Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu üyesi akvistler katıldı. Koalisyonun katılımcı kuruluşları arasında; Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mavi Marmara Derneği, Kanada’dan Canadian Boat To Gaza, Malezya’dan My Care Malaysia, Norveç’ten Ship To Gaza Norway, Güney Afrika’dan Palestine Solidarity Alliance, İsveç’ten Ship to Gaza Norway, ABD’den US Boat to Gaza, Avustralya’dan Free Gaza Australia, Yeni Zelenda’dan Kia Ora Gaza, İngiltere’den Palestine Solidarity Campaing ve Breaking the Siege of Gaza yer alıyor.

“Bütün kapıları açmak için yola çıkacağız”

Basın açıklamasında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, eylemsel olarak hareket etmek için dünyanın çeşitli ülkelerinden bileşenleriyle bir araya geldiklerini belirtti. Yıldırım, “Gemiler satın alınıyor ve kapalı bütün kapıları açmak için yola çıkacağız. Bu kapıların hepsi İsrail tarafından örülmedi, Refah Sınır Kapısı da kapalı. Havadan, karadan ve denizden bu ambargoyu inşallah deleceğiz. Artık durma vakti değil. İsrail bütün dünyaya rağmen ambargoyu devam ettiriyor ve katliamları artıyor” ifadelerini kullandı.

bulent-yildirim-2.jpg

“Hedefimiz, Gazze’ye giden bütün kapıların açılması”

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu için “Bu bir ahlak ittifakıdır” diyen Yıldırım, “Bizim bu birlikteliğimiz, Avrupa’da ve Amerika’daki Filistin’e destek eylemlerine de öncülük ediyor. Bizim hedefimiz, Gazze’ye giden bütün kapıların açılması. Diplomasinin bittiği yerde sivil toplum kuruluşları devreye girer. Gemiler; Amerika’dan, Avrupa’dan ve Türkiye’den yola çıkacak. Şu an satın alıyoruz, gemi sayısı Mavi Marmara’dakinden az olmayacak ve hedefimiz Mart sonunda gemilerin yola çıkması”

_ozgurluk-filosunun-mart-ayi-sonunda-yola-cikm.jpg

“Mücadelemiz köklü ve derin bir mücadeledir”

Güney Afrika’nın İsrail hakkında Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davaya değinen Yıldırım, “Güney Afrika’nın başvurmuş olduğu Uluslararası Adalet Divanı'nda güzel sonuçlar alındı. Bu karar gereği bütün dünya bu gemileri korumakla sorumludur. Yoksa bu Adalet Divanı niye kuruldu. Güney Afrika’nın avukatları arasında Mavi Marmara Davası’nın bazı avukatları da var. Bu mücadele çok köklü ve derin bir mücadeledir. İsrail, artık hiçbir yerde rahat adım atamayacak. Herkesi yardım kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum” dedi.

behesti-ismail-songur.jpg

“Gazze 4 aydır soykırım niteliğindeki saldırılarla karşı karşıya”

Koalisyon adına basın açıklamasını yapan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ise, Gazze’nin 17 yıldır acımasız bir abluka ve 4 aydır soykırım niteliğindeki saldırılarla karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Songür, hazırlanan filo ile binlerce ton acil insani yardımın doğrudan Gazze'deki Filistinlilere ulaştırılmasının planlandığını belirtti.

ismail-ahmed-molla.jpg

“BMGK kararlarının uygulanması için baskı oluşturmalı”

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu üyesi aktivistlerden Güney Afrika Filistinle Dayanışma Hareketi Başkanı İsmail Ahmed Molla ise, “30 yıl önce Güney Afrika’da apertheid rejimini kaldırmıştık. Şimdi Orta Doğu’daki bu apertheid rejiminin kaldırılması için mücadele veriyoruz. Siyonist rejimin bu uygulamalarına son vermesini ümit ediyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, aldığı kararların uygulanması için baskı oluşturmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.  

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, 11 ülkede 25 bin 267 adet Kur’an-ı Kerim hediye etti
İHH, 11 ülkede 25 bin 267 adet Kur’an-ı Kerim hediye etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2024 yılında 11 ülkede 25 bin 267 adet Kur’an-ı Kerim, 1000 adet Elif-Ba ve 500 adet ilmihal dağıtımı gerçekleştirdi. İHH ayrıca Çad ve Mali’de toplam 4 cami ve Kur’an kursu inşa etti.
22.01.2025
İHH geçen yıl 43 ülkede 1 milyonu aşkın yetime destek oldu
İHH geçen yıl 43 ülkede 1 milyonu aşkın yetime destek oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimlere yönelik çalışmaları ile 2024’te 1 milyondan fazla çocuğa ulaştı. 12 ülkede 44 yetimhane ve 1 eğitim kampüsü bulunan vakıf, sponsorluk sistemi ile Türkiye’de ve 42 ülkede 133 bin 268 yetim çocuğa her ay düzenli olarak destek oldu.
Yetim
17.01.2025
İHH’dan 2024’te 10 ülkede 44 kalıcı eser projesi
İHH’dan 2024’te 10 ülkede 44 kalıcı eser projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2024 yılında 10 ülkede 44 kalıcı eser inşa edildi. 12 ülkedeki 49 eserin inşası ise sürüyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca; İHH ve Katar Charity Kurumu tarafından Suriye’nin Azez bölgesinde bulunan Tukli köyünde iç savaştan etkilenen 1400 ailenin ikamet edeceği “Umut Şehri” kuruldu. Uzun yıllardır zor şartlar altında Babusselam Mülteci Kampı’nda kalan ailelerin taşınma işlemleri tamamlandı.
13.01.2025