İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistan’da yaralar sarılıyor
Yaşadığı sel felaketi ile büyük bir yıkıma uğrayan kardeş ülke Pakistan’da çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, 1 hafta içerisinde 147 ton gıda malzemesi dağıttı. Toplam 47 bin kişiye dağıt
Pakistan 03.09.2010

Tarihinin en büyük sel afetini yaşayan Pakistan’da 2 bin kişi hayatını kaybederken yaşanan selden yaklaşık 30 milyon kişi etkilendi. Zaten ekonomik ve sosyal bakımdan sıkıntılı bir dönemden geçen kardeş ülke Pakistan bu sel felaketi ile daha büyük bir yara aldı.

Pakistan’da durum ciddiyetini korumaya devam ediyor. Sel sularının kapladığı bazı bölgelere hala ulaşılamıyor. Bölgede salgın hastalıklar yayılmaya başladı. Bütün umudunu dışarıdan gelecek yardımlara bağlayan kardeş ülke Pakistan’da çocuklar açlıkla boğuşuyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırsever Türkiye halkının yardımlarını şiddetli muson yağmurları ile birlikte beşte biri sular altında kalan Pakistan’a ulaştırmaya devam ediyor. İHH ekipleri, son bir hafta içerisinde 147 ton gıda malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi. Pencap ve Khyber eyaletlerinde dağıtım yapan İHH Pakistan Acil Yardım Ekibi, 47 bin kişiye ulaştı. İHH ekipleri, sel sularından dolayı hala ulaşılamayan bölgelere helikopter ve botlarla giderek afetzede ailelere dağıtımlarını yaptı.

Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı sürüyor.

Pakistan’da sel suları henüz çekilmedi ama ülke daha şimdiden salgın hastalıklarla mücadele etmeye başladı. Özellikle çocuklar büyük tehlike altında. Yiyecek bulamayan Pakistan halkı temiz içme suyuna da ulaşamıyor. Bu durum salgın hastalıkların daha hızlı yayılmasına sebep oluyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bölgede bulunan doktorları iki ekibe ayrılmış durumda. Pencap eyaletinin Muzaffargarh şehrinde bulunan birinci sağlık ekibi, ambulanslar ile sağlık hizmete vermeye devam ediyor. En fazla ishal vakası ile karşılaşan sağlık ekibi günde ortalama 400 kişiyi muayene ediyor. İkinci İHH sağlık ekibi ise Pencap eyaletindeki farklı noktalarda muayeneler gerçekleştiriyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024