İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Pakistan’da İsmailağa Köyü
Hayırsever halkımızın destekleriyle Pakistan’da yaraları sarmaya devam ediyoruz. Muzaffergarh bölgesinde İsmailağa Köyü açıldı. Yapımı tamamlanan 25 ev, eşyalı olarak ailelere teslim edildi.
Pakistan, Türkiye 08.12.2010

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Pakistan’da yaraların sarılması için acil yardım çalışmalarının yanı sıra kalıcı konutlara da başladı. İlk etapta 25 ev tamamlanarak selde evlerini kaybeden ailelere teslim edildi. Açılan köye İsmailağa Köyü ve Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi adı verildi.

Anahtarların teslimini Türkiye’den Pakistan’a giden dernek temsilcileri yaptı.

İDDEF yetkilileri, bundan sonra Pakistan’da kalıcı konut çalışmasına devam edeceklerini söylediler. İDDEF yetkilileri, kalıcı konutların yapımını organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı’na teşekkür ettiler.

Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı sel bölgelerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Pencap ve KPK bölgesinde afet sebebiyle evlerinden olan ailelere gıda, bataniye, temizlik malzemesi ve ayakkabı dağıtımı yapıldı. İHH ekipleri, ayrıca Hamzavali bölgesinde bulunan prefabrik köyde yaşayan ve sel afeti sonrası dul kalan 10 kadına birer süt ineği hediye etti.

Ayrıca Pakistan’da bulunan Afgan mültecilerin kaldığı kamp da ziyaret edildi. Mültecilere gıda ve kışlık tekstil malzemesi dağıtıldı.

Yardımları organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, “Pakistan’da daha yapılacak çok işimiz var. Sel afetinin etkileri yıllarca devam edebilir. Biz burada çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026