İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Pakistan Enformasyon Bakanı Vakfımızı ziyaret etti
Pakistan Federal Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Firdus Aashiq Awan, beraberindeki heyetle Vakfımıza teşekkür ziyaretinde bulundu. İHH’nın Pakistan’da yaptığı çalışmaları hayranlıkla karşıladıkl
Pakistan 15.10.2011

Geçen yılki sel felaketinin yol açtığı yıkımı halen telafi edemeyen Pakistan bu yıl da yeni bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Muson yağmurlarının yol açtığı seller Pakistan’da hayatı felç ederken milyonlarca insan evsiz kaldı. İHH İnsani Yardım Vakfı, Pakistan’daki sel felaketi nedeniyle başlattığı kampanyalarla Pakistan halkının yaralarını sardı.  İHH Genel Merkezini ziyaret eden Pakistan Federal Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Firdus Aashiq Awan, İHH’nın bölgedeki çalışmalarının Pakistan halkı için büyük önem taşıdığını vurgulayarak bağışçılarına teşekkür etti.

Bakan Avan, İHH Genel Merkezine, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat ve beraberindeki heyetle geldi. Genel Başkan Bülent Yıldırım’la bir araya gelen Avan, Pakistan'da meydana gelen son sel felaketinin bir önceki yıl yaşanandan daha büyük çapta olduğunu söyledi. Pakistan halkının bugün Türkiye halkına daha fazla ihtiyacı olduğunu kaydeden Bakan,  İHH’nın bölgedeki çalışmalarından memnuiyet duyduklarını ifade etti.

Bakan Avan ve beraberindeki heyet Pakistan’daki sel felaketiyle mücadele noktasında İHH  yetkilileriyle fikir alışverişinde bulundu. Vakfımızın genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında Yıldırım, “Bu maketi size emanet olarak veriyorum, Pakistan güçlü bir ülke. Dünyada barış istiyorsak hep birlikte Mescidi Aksa’ya sahip çıkmalıyız.” diyerek, Bakan Avan’a bir tablo ve Mescid-i Aksa maketi hediye etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, sel afetinde ağır yaralanan Pakistan'a, 35 tonluk yardım malzemesi taşıyan kargo uçağıyla birlikte, 9 konteynır vagona yerleştirilen dayanıklı gıda, ilaç ve tıbbi malzeme, temizlik malzemesi, tekstil, ayakkabı, inşaat malzemesi, çadır, battaniye ve prefabrik evlerden oluşan 450 tonluk bir yardım treni göndermişti.  Aynı zamanda Pakistanlı yetim çocuklar için 3 ayrı yetimhane açan vakfımız, bölgede halen çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026