İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kardeş Pakistan Halkının İHH Sevinci
İHH İnsani Yardım Vakfı, sel felaketinin yıl dönümünde Pakistanlı kardeşleriyle bir araya geldi. Ramazan vesilesiyle bölgeye giden ekibimiz, bakımları üstlenilen yetimlerle iftarlarda buluştu, ihtiyaç
Pakistan 10.08.2011

Halkın çoğunluğunun tarımla uğraştığı Pakistan’da 2010 yılında yaşanan sel felaketiyle evler ve ekili alanlar sel suları altında kalmış, ülke son 80 yılın en büyük felaketini yaşamıştı. Sel felaketinin ardından geçen bir yıl boyunca bölgedeki faaliyetlerini aralıksız devam ettiren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da Ramazan dolayısıyla Pakistan’a bir heyet gönderdi. Vakıf personeli ve gönüllülerimizden oluşan heyetimiz, bölgede ihtiyaç sahiplerinin kapısını çaldı, hâllerini hatırlarını sordu. Heyetimiz aynı zamanda afet bölgesinde devam eden İHH projelerini de yerinde gördü.

İslamabad’da özürlü ve ihtiyaç sahibi kimselerle İHH tarafından yaptırılan evlerde ikamet eden selzedelere Ramazan kumanyası dağıtan heyetimiz, ayrıca burada Çin zulmünden kaçarak bölgeye yerleşen Doğu Türkistanlılara da yardımlarda bulundu, Pakistan İslam Üniversitesi’nde Somalili öğrencilerle iftar yaptı.

Pakistan’da Muhsin Yazıcıoğlu adına yaptırılan köy ve tadilatı yapılan devlet hastanesini ziyaret eden İHH heyeti, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Heyetimiz Nowshera, İslamabad, Kharipur ve Muzafferabad (Keşmir) şehirlerinde de gıda dağıtımları yaptı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Hubeyb Vakfı tarafından ortak yürütülen projeleri yerinde denetledi.

Pakistanlı Yetimleri Unutmadık

Çalışmalarında her zaman yetimleri önceleyen İHH, bu Ramazan ayında yine Pakistanlı yetimleri ziyaret etti, onlara bayramlık hediyeler verip birlikte iftar etti. Programı çerçevesinde ziyaret edilen Msal Yetimhanesi’nde kalan kız çocukları bayramlıklarını büyük bir sevinçle aldılar. Heyetimiz ayrıca, Keşmir-Muzafferabad’da bulunan Khubaib Koleji ve Rara Yetimhanesi’ni de ziyaret ederek burada çocuklarla beraber iftar ve sahur yaptı. Pakistan programı çerçevesinde Haripur Koleji ve Yetimhanesi’ni de ziyaret eden İHH heyeti, bölgede inşası devam eden yeni yetimhaneyi de yerinde inceleme imkânı buldu.

Projeleri Yerinde Gördük

Muzaffergarh şehrinin Hamzawala ve Bakuvala bölgelerinde yardım çalışması yapan İHH heyeti, selde evleri yıkılan köylüler için İHH tarafından yaptırılan ve inşası hâlihazırda devam eden evleri gezdi. Selin vurduğu köylerde başlatılan projeleri yerinde incelemek ve yetimlerle bir araya gelmek isteyen gönüllü sendika yöneticileri ve iş adamlarımızdan oluşan İHH heyeti, gittiği her yerde büyük bir sevgiyle karşılandı.

Sel felaketinin üzerinden geçen bir yılın ardından bölgeye giden gönüllülerimiz, bölgede İHH tarafından başlatılan projelerin birçoğunun tamamlandığını yerinde gördü. Okul, cami, medrese, su arıtma tesisleri, sağlık yardımları, yetim projeleri, kurban ve Ramazan yardımları ile kardeş Pakistan halkının imdadına koşan vakfımız, sel felaketinin yıl dönümünde felaket bölgelerinde yine ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Selzedelerle ve yetimlerle birlikte dolu dolu bir hafta geçiren İHH heyeti, Pakistanlı kardeşlerinin dua ve selamlarıyla Türkiye’ye döndü.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024