İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Barış elçisi aktivistler: "İnsanlık kazansın"
Filistin için ülkelerin yapamadığını barış ve özgürlük tutkunu aktivistler yapıyor. Barış eylemcileri, İsrail’in tehditlerine aldırış etmeden gemi yolculuklarını sürdürüyor. Tüm dünyanın konuştuğu g
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 28.05.2010

İngiliz aktivisit Kevin Ovenden, “Filistin sorunu Doğu ile Batı arasındaki çekişmenin en büyük anahtarıdır. Eğer biz bu sorunu çözersek hem Ortadoğu’ya hem dünyaya barış gelir. Bu misyon bizim için çok önemli. İnşallah Gazze önlerine geldiğimizde insanlık kazanır” dedi.

Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir vb. insani yardım malzemesi götüren 9 gemi, Kıbrıs’a doğru yola devam ediyor. Harekete katılan akitvistlerin büyük çoğunluğu Mavi Marmara gemisinde yer alıyor. Gemide 560 aktivist var. Geminin bu akşam 18.00 sularında Kıbrıs açıklarına ulaşması bekleniyor.

Aktivistler, Gazze önlerine geldiklerinde İsrail’in kendileri için hazırladığı askeri operasyona aldırış etmeden yolculuklarını sürdürüyor. Barış eylemcileri, İsrail’in bütü tehditlerine ve engelleme çabalarına rağmen uluslar arası kamuoyunun baskısıyla Gazze’ye gireceklerini düşünüyor.

Mavi Marmara gemisinde bulunan her aktivistin ayrı bir hikâyesi var. Gaye Somuncu, tüm başarılı kariyerini geride bırakarak harekete katıldı. Önemli kurumlara PİAR çalışmaları yapan Somuncu, son işinden istifa etti, şimdi Filistin yolunda. Bilkent Uluslar arası İlişkiler mezunu olan Gaye Somuncu, akıcı İngilizcesiyle Avrupa’dan gelen aktivistlere yardımcı oluyor. Somuncu, bu harekete nasıl katıldığını şöyle anlattı: “İnsanlık için bir şeyler yapmak istedim. Bir arkadaşım beni İHH’ya götürdü. Ve bu şekilde bu harekete katıldım. Çok mutluyum. Kesinlikle korkmuyorum. Çünkü yanlış bir şey yapmıyorum. Bundan sonra da bu tür eylemlerin içerisinde yer almaya devam edeceğim.”

Ortadoğu’nun anahtarı  Filistin’de

Kevin Ovenden, Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım hareketine İngiltere’den katıldı. Viva Palestina’nın koordinatörü. İngiliz milletvekili George Gallaoway’ın yardımcısı. Bugüne kadar buna benzer onlarca eylemin içerisinde yer almış. 27 yıldır aktivist olduğunu söylüyor. Aktivistliği fedakarlık olarak tanımlıyor. Kevin, “Filistin sorunu Doğu ile Batı arasındaki çekişmenin en büyük anahtarıdır. Eğer biz bu sorunu çözersek hem Ortadoğu’ya hem dünyaya barış gelir. İnsanlık kazanır. Bu misyon bizim için çok önemli. İnşallah Gazze önlerine geldiğimizde insanlık kazanır” dedi.

Gemideki doktor aktivistler

Dr. Mevlüt Yurtseven ise “Üzerime düşeni yapmak için yola çıktım. Bu hem insani, hem vicdani hem de benim için dini bir sorumluluk” şeklinde konuştu.

Yurtseven, gemide  rahatsız olanlara ilk müdahaleyi yapan doktorlardan.

Harekete Amerika’dan katılan İran asıllı Fatma Muhammedali ise daha önce karadan yapılan iki konvoya katılmış.

Avukatlık yapıyor. Amerikalı aktivistlerle birlikte hareket eden Fatma, Gazze’deki doktorlarla sürekli temas halinde olduklarını anlatıyor. Gazze’ye ilaç ve tıbbi malzemelerin girişinde büyük bir sıkıntı yaşandığını ifade eden Fatma, bu sorunu çözmek için iki konvoyda Filistin’e 500 bin dolarlık ilaç ve tıbbi cihaz götürdüklerini belirtti.

Kadınlar beyaz güvercinler

Fatma Muhammedali, ülkelerin soruna duyarsız kalması üzerine son yıllarda sivil insanların soruna el attıklarını, Filistin’e barışı bu insanların getireceğini söyledi. İranlı eylemci, gemide çok sayıda kadın aktivist olduğunu ifade ederek, bu kadınların beyaz güvercinler olduğunu söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024