İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pendik Eğitim Bir Sen’den Türkmenlere destek
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Pendik İlçe Başkanlığı, Öğretmenler Günü programını iptal ederek, masraf için ayrılan 3 bin lirayı Türkmen bölgesine yardım için İHH'ya bağışladı.
26.11.2015

24 Kasım günü İHH Pendik Şubesi'ne gelen Eğitim Bir Sen Pendik İlçe Başkanı İbrahim Halil Parlak, Yetim Kardeş Pendik Sorumlusu ile Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Metin Aktaş ve diğer sendika yöneticileri, Bayır Bucak Türkmenleri için kullanılmak üzere 3 bin liralık çeki İHH Pendik Şube Başkanı Av.İsmail Aslan'a teslim ettiler.

"Bu zulme sessiz kalamazdık"

Eğitim Bir Sen Pendik İlçe Başkanı İbrahim Halil Parlak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Ülkemizin geleceğine yön veren fedakar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Dünya coğrafyası üzerinde büyük eşitsizliklerin olduğu, başta yanı başımızdaki Ortadoğu olmak üzere insanların evlerinden barklarından ayrılmak zorunda bırakılıp maddi manevi işkencelere maruz kaldığı günlerden geçiyoruz. Çıkar hesaplarıyla insanların tepelerine bombalar yağdıran zihniyet, son hamlesini Suriye’deki Türkmen kardeşlerimizi katlederek yapmıştır. Bizler Eğitimciler Birliği Sendikası İstanbul 4 Nolu Şube Pendik Temsilciliği olarak bu zulme sessiz kalamazdık. Temsilcilik olarak öğretmenler günü ile ilgili tüm kutlama vb. programlarımızı iptal ederek, tüm enerji ve gücümüzü; zulme, acıya, sıkıntıya maruz bırakılan kardeşlerimizin acılarını biraz da olsa hafifletecek olan yardım kampanyasına ayırdık."

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024