İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pendik'ten Suriye'ye 10 yardım TIR'ı
Pendik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İHH, Ensar Vakfı ve Yedi Hilal Derneği önderliğinde Suriyeli Türkmenler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında 10 TIR Pendik’ten Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı.
Suriye 13.03.2016

Pendik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İHH, Ensar Vakfı ve Yedi Hilal Derneği önderliğinde Suriyeli Türkmenler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında 10 TIR Pendik’ten Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı.

Suriyeli Türkmenler için toplanan 10 TIR’lık yardım konvoyu Pendik’ten yola çıktı. 7 bin gıda, 3 bin çift ayakkabı, 5 bin çadır muhafazası ve 7 bin kıyafetten oluşan yardım TIR’larını uğurlamak için Pendik Sahil Camii’nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin kampanya için seferber olan okullara teşekkür ederek "Bu kampanyayla milletimizde Ensar olma şuuru yeniden canlanmıştır. Umuyorum ki bu yardımlar bölgedeki zulmün ortadan kalkmasına vesile olur" dedi. 

İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay da Türkiye’deki kamplarda barınan mültecilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını ancak Suriye’nin içinde sıkışmış durumda olan 6 milyon mültecinin bulunduğunu söyledi. Bu mültecilerin her türlü insani yardımdan yoksun bir şekilde yaşam mücadelesi verdiğini belirten Atalay, şunları kaydetti:

"Çok şükür topraklarımız geçmişte Bosna’da, Kore’de olduğu gibi yine ensarlık yapmaktadır. Allah bize bir kez daha ensar olma rolünü nasip etmiştir. Ancak esas sıkıntı Suriye’nin içinde, 18 ayrı kuşatılmış bölgede sıkışan 6 milyon Suriyelidedir. Bu insanlar acilen insani yardım beklemektedir."  

“Sen Yardım Edersen Ben Üşümem” kampanyası

Pendik Belediyesi-Ensar Vakfı-İHH işbirliğiyle organize edilen Suriyeli Türkmenlere yönelik yardım kampanyası kapsamında okullardan giysi ve gıda yardımı toplandı. SMS’le katılımın gerçekleştiği “Sen Yardım Edersen Ben Üşümem” kampanyasının devamı olarak yapılan “Bugün Benimle Yemeğini Paylaşır Mısın?” çağrısı, okullardaki minik kalplere ulaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği kampanyaya Pendik’teki tüm ilk ve orta öğretim okulları katıldı. Bisküvi ve dayanıklı gıda malzemeleri, bebek bezi  ve giyim eşyası getiren çocuklar, bunları kolilelere büyük bir heyecanla doldurdu.  Pendik Belediyesi araçları ve görevlileri de gün boyunca okullardan yardımları alarak toplama alanına taşıdı.

Belediye personeli gönüllü oldu

Okullardan alınan ve eski imam hatip Lisesi arkasında yer alan Ramazan Çadırı’nda toplanan yardımlar, Pendik Belediyesinin gönüllü personeli tarafından tasnif edilerek kolilendi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024