İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Güney Afrikalı çocuklardan Suriyeli kardeşlerine hediyeler
Suriyeli mültecilere yardım için Türkiye’ye gelen Güney Afrika Cumhuriyeti’nin önde gelen yardım kuruluşlarından Al Imdaad Foundation’un gönüllüleri Suriyeli çocuklara iletilmek üzere yanlarında Güney Afrikalı çocuklardan hediyeler getirdi.
GüneyAfrikaCumhuriyeti, Suriye 25.01.2014

Bugüne kadar Suriye’de İHH İnsani Yardım Vakfı ile birçok ortak projeye imza atan Al Imdaad Foundation’un 8 gönüllüsü Türkiye’ye gelerek mülteci kamplarını ziyaret etti.

Gönüllüler, bölgede uygulanacak projeler için mülteci kamplarını ziyaret ederek Suriyelilerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etti.

Gönüllüler aynı zamanda yanlarında Güney Afrikalı çocukların Suriyeli kardeşlerine iletilmesi için yazdığı mektuplar, çizdikleri resimler ve bir takım hediyeler getirdi.

Güney Afrikalı çocukların Suriyeli kardeşlerine yazdıkları mektuplarda ülkelerinin yaşadığı durumla ilgili üzüntülerini belirterek Allah’ın izniyle özgürlüklerine kavuşacakları vurgulanıyor.

Bir mektupta şu ifadeler dikkat çekiyor:

“Allah’ım Suriyeli çocukları koru! Suriye’de olanlar için gerçekten çok üzgünüm. Yapacağınız tek şey devamlı Allah’ın sizi devamlı koruyacağına inanın. Ben devamlı sizlerin güvende olmanızı istiyorum. İnşallah, Allah sizin dileklerinizi gerçekleştirir. Teşekkürler.”

Bazıları da kağıttan gemiler yaparken kimisi cami ve araba resmi çizerek şunları yazmış:

“Selamün Aleyküm, Benim ismim Saad. 8 yaşındayım. Bir erkek ve kız kardeşim var. 2’nci sınıfa gidiyorum. Taqwa Bays okulunda öğrenim görüyorum. Ben bir gün sizinle buluşmak istiyorum. Allah, inşallah ülkenize barış ve saadet getirir.”

Güney Afrikalı çocukların gönderdikleri arasında hediyeler de yer alıyor. Kimden geldiği belli olmayan hediyeler arasında en dikkat çekeniyse kelebek şeklindeki el işi kolye.

Hediyeleri teslim alan İHH Yurt Dışı Kaynak Oluşturma Koordinatörü Nalan Dal, bu hediyelerin kendilerini çok duygulandırdıklarını ifade ederek, “Suriye’de yaşanan insanlık dramına dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanlar çok hassas yaklaşıyor. Suriye’de ortak projeler gerçekleştirdiğimiz Güney Afrika’daki yardım kuruluşları, oradaki çocukların yazdıkları mektupları Suriyeli çocuklara ulaştırmak üzere bize teslim ettiler. Açtığımız mektuplar duygu doluydu. Afrika’daki çocuklar da Suriye’deki zulmün farkındalar. Bunun tüm dünyaya örnek teşkil etmesini arzu ediyoruz” dedi.

Dal, bu mektupları Suriye içerisindeki ve mülteci kamplarında kalan çocuklara ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

AL IMDAAD FOUNDATİON HAKKINDA

Al Imdaad Foundation, bugüne kadar Suriye için İHH ile pek çok ortak proje yürüttü. Al Imdaad, hijyen ve gıda paketleri, battaniye dağıtımı gibi günlük ihtiyaçlara yönelik çalışmalarınınyanında Halep’te bir konteynır kent, İdlib’te de bir çadır kent inşa ettirdiler. Suriye’deki çatışmalarda gözleri zedelenen ve görme kabiliyetini kaybeden insanlar için bir sağlık projesine sponsor olan kuruluş, İHH’nın Gaziantep’te anlaşmalı olduğu bir hastanede bugüne kadar 20 kişinin görme yetisini geri kazanmasını sağladı. Yine Al Imdaad’ın sponsorluğunda, kanalizasyon ve su hizmetlerinden mahrum kalmış olan Suriyeliler için kamplarda su kuyuları açtırıldı. Şu ana kadar 5 kuyunun çalışmaları başladı, diğer 4 kuyu sırada bekliyor. Bunların dışında kurban bayramında ciddi bağış yapan kuruluş, Halep’te de bir fırının aylık masraflarının bir kısmını üstlendiler.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024