İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali Kurban ile güldü
İnsani Yardım Vakfı ekipleri, silahların gölgesindeki Somali’de 2 bin 700 küçükbaş kurban keserek ihtiyaç sahibi insanlara dağıttı.
Somali 22.11.2010

Bu yıl 125 ülkede kurban kesimi gerçekleştiren vakfımızı, önceliği savaş ve kriz bölgelerine verdi. Yıllardır dış müdahaleler nedeniyle savaşın gölgesinde yaşayan Somali halkının yüzü Türkiye’den gönderilen kurban yardımlarıyla güldü. Başta başkent Mogadişu olmak üzere Somali’nin bütün bölgelerinde kurban kesimi gerçekleştiren İHH ekipleri, 2 bin 700 adet küçükbaş kurbanı keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Somali’de silahlar susmuyor

Doğu Afrika ülkelerinden Somali’de tam bir otorite boşluğu yaşanıyor. Ülke kabileler, yabancı güçler ve Somali’ye hâkim olmaya çalışan siyasi gruplar arasında paylaşılmış durumda. İktidar mücadelesi nedeniyle her gün silahlı çatışmaların yaşandığı ülkede, milyonlarca insan şehirlerini ve evlerini terk edip mülteci konumuna düştü. Silahlı çatışmalar özellikle başkent Mogadişu ve ülkenin güney kesimlerinde yaşanırken, bu çatışmalarda günde ortalama 10 kişi hayatını kaybediyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024