İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Raid Salah için İngiltere konsolosluğu önünde eylem
Mescid-i Aksa’nın muhafızı olarak bilinen Şeyh Raid Salah’ın bir konferans için bulunduğu İngiltere’de göz altına alınması Mavi Marmara Derneği tarafından protesto edildi. İstanbul’daki İngiltere Kons
30.06.2011

Mescid-i Aksa Muhafızı olarak tanınan ve Mavi Marmara yolcularından da olan Şeyh Raid Salah’ın İngiltere’de gözaltına alınması İstanbul’da protesto edildi. Mavi Marmara Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Taksim’de bulunan İngiliz konsolosluğu önünde düzenlenen protesto eylemine İHH, Mazlumder ve Özgürder gibi kuruluşlar da destek verdi.

Konsolosluk önünde toplanan protestocular Şeyh Raid Salah lehine sloganlar atarken, İngiltere’nin bir an önce Raid Salah’ı serbest bırakması gerektiğini söylediler. Mavi Marmara Derneği adına bir basın açıklaması yapan dernek başkanı İsmail Yılmaz, Salah’ın yasal yollardan İngiltere’ye girdiğini belirtirken İngiltere’nin elle tutulur hiçbir gerekçe göstermeden hukuksuz bir şekilde Salah’ı gözaltına aldığını söyledi.  Basın açıklamasında: ‘‘Yasal yollardan İngiltere'ye giriş yapan Şeyh Raid Salah burada bazı İngiliz parlamenterler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak bulunuyordu. İngiltere programı 1 ay önceden netleşmiş bir program olup; duyurusu da yapılmıştı. Bu 1 aylık süre içerisinde hiçbir problemli durum kendisine bildirilmemiştir. İngiltere’ye girişte hiçbir sorun yaşamamış ve burada iki konferans gerçekleştirmiştir. Şeyh Raid Salah, elle tutulur hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi bir şekilde hukuksuzca gözaltına alınmıştır. Yapılan bu haksız uygulama sadece Raid Salah’a değil tüm dünyada adalet ve barış savunucularına ve 2 milyarlık İslam alemine yapılmıştır.’’denildi.

Şeyh Raid Salah’ın Dünya Mescid-i Aksa günü ve 2. Özgürlük Filosu’nun hareket tarihinin hemen öncesinde gözaltına alınmasının tüm dünyada tepki ile karşılandığını söyleyen Yılmaz, Salah’ın biran önce serbest bırakılması ve seyahat özgürlüğünün geri verilmesini istedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup konsolosluk önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Protestocular Raid Salah serbest kalana kadar her gün saat 11.00’de konsolosluk önünde eylemlerine daha büyük kalabalıklarla devam edeceklerini söylediler.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024