İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ramazan Bereketi Yeryüzüne Yayılıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında birçok yardım faaliyeti gerçekleştirmeye devam ediyor.
26.06.2013

İHH ekipleri; kurban, yetim, su kuyusu ve katarakt faaliyetlerinde olduğu gibi Ramazan ayı etkinlikleri için de hummalı bir çalışmaya başladı.

Ramazan’dan aylar önce çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, dünyanın çeşitli bölgelerinde kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekat-sadaka bağışı ve sağlık yardımı gibi bir dizi yardım faaliyetini gerçekleştiriyor.

Önceki yıllarda çalışma yapılan ülkeleri ve yeni kriz bölgelerini de mercek altına alan İHH ekipleri, ihtiyaçlara göre birçok etkinlik gerçekleştiriyor.

Kriz ve doğal afet bölgelerinde aşevi çalışmaları, yetimlerin desteklenmesi, çadır kent yardımı, gezici aşevi, günlük sıcak yemek dağıtımı; yoksullukla mücadele eden bölgelerde ise gıda yardımlarının yanı sıra kalıcı yardımlar kapsamında iş-meslek edindirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor.

Yardım faaliyetlerine katılacak kişileri de belirleme noktasında yoğun mesai harcayan ekiplerimiz, birçok meslek grubundan insanı yardım bölgelerine götürerek daha faydalı işlere imza atıyor.

Doğal afet bölgelerinde yapılan sağlık taramaları için doktorlar, yetimlerin yoğunlukta yaşadığı bölgeler için psikologlar, bölgelerin durumunun kamuoyuyla paylaşması için gazeteciler, vakıf çalışanları ve gönüllüler seçildi.

Bu yıl Türkiye de dahil olmak üzere 81 ülkede faaliyet gösteren vakfımız, toplam 1 milyon insanla Ramazan’ın coşkusunu, bereketini paylaşıyor.

Siz de bizimle Ramazan bereketine ortak olmak isterseniz:

- Kumanya bağışlayabilirsiniz

- Gezici aşevimizde iftar verebilirsiniz

- Yetimlere bayramlık hediye edebilirsiniz

- Zekat ve sadaka bağışlayabilirsiniz

- Öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz

- Çocuklara özel hazırladığımız paketler için bağışta bulunabilirsiniz

[videoGaleri-357]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024