İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ramazan kumanyaları Kilis'ten yola çıktı
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Ramazan çalışmaları kapsamında hazırlanan gıda kumanyaları, öncelikli olarak deprem bölgelerine dağıtılmak üzere Kilis'ten yola çıktı.
15.03.2023

550 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin depremden etkilenen illerde yoğunluklu olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde toplam 250 bin kişiye ulaştırılması amaçlanıyor.

Ramazan çalışmaları hakkında açıklama yapan İHH Kilis Lojistik Merkezi Basın Sorumlusu Yakup Alaca, 30 yıldır Ramazan çalışmaları kapsamında hayırseverlerin desteğiyle organize ettikleri yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

whatsapp-image-2023-03-11-at-16.40.55-1.jpeg

Yardımların bu yıl özellikle depremden etkilenen illere yönlendirileceklerini söyleyen Alaca, kolilerle 5 kişilik bir ailenin yaklaşık bir aylık gıda ihtiyacının karşılanmış olacağını ifade etti.

Toplam 65 bin koliden oluşan ilk partinin gönderildiğini ifade eden Alaca, hedeflerinin 250 bin kişiye ulaşmak olduğunu dile getirdi.

whatsapp-image-2023-03-11-at-16.40.55.jpeg

“Hep birlikte yaraları saracağız”

Türkiye'nin yanı sıra Afrika ve Orta Doğu ülkelerine de yardım göndereceklerini söyleyen Alaca, "Deprem bölgelerinde Ramazan'da açık iftar sofralarımız kurulacak. İnsanlara bu acı olayları unutturmak için el birliği ile çalışacağız. Çocuklara da bayram hediyelerini inşallah ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Kumanya paketlerinin içerisinde yer alan ürünler şu şekilde: "Salça, kırmızı mercimek, nohut, ayçiçek yağı, makarna, arpa şehriye, tuz, hazır çorba, yeşil mercimek, çay, kurufasulye, pirinç, un, şeker, reçel ve bulgur."

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
İHH’nın düzenlediği “Diriliş Buluşmaları”nın 11’ncisi, Filistin gündemiyle Nevşehir’de düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
09.03.2024
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri İHH tarafından, Filistin gündemiyle Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi. Programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze ile ilgili herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, Mart ayı sonunda Gazze'ye destek için gemilerle yola çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Yetim
04.03.2024