İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ramazan'da 5 kıtada 72 ülkede çalışma yapacağız
Dünyada 72 ülkede ve Türkiye’de yardımlar gerçekleştireceğiz.
Afrika, Avrupa, Balkanlar, GüneyAmerika, GüneyAsya, Kafkasya, OrtaAsya, Ortadoğu, Türkiye 18.07.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı dünyada 72 ülke ve bölge ile Türkiye’de 78 il ve ilçe merkezinde Ramazan çalışması yapacak. İHH İnsani Yardım Vakfı, “Ramazan 2012” çalışmalarına “Ramazan’da İyiliğinize Bereket” sloganıyla start verdi. Ramazan iklimiyle bereketlenecek yardım çalışmaları dünyada 72 ülke ve bölge ile Türkiye’de 78 il ve ilçe merkezinde tüm Ramazan ayı boyunca sürdürülecek. İHH’nın bu yılki Ramazan kumanya paketi bedeli 70 TL olarak belirlendi.

İHH, Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında hayırseverlerin zekât ve bağışlarını savaş, afet ve yoksulluk yaşanan bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

20 yıldır tüm dünyada yardım çalışmaları yapan İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl 72 ülke ve bölge ile Türkiye’de 78 il ve ilçe merkezinde Ramazan çalışmaları gerçekleştirecek.

Ramazan vesilesiyle bağışçıların yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için dünyanın dört bir yanına gidecek olan İHH ekiplerinin hazırlıkları vakfımızın genel merkezinde heyecan dolu bir hareketliliğe sahne oluyor. Ramazan’da beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.

Binlerce kilometre ötedeki kardeşine yardımda bulunarak kardeşlik bağlarını güçlendirmek isteyen bağışçılarımız ise sadaka, fitre ve zekâtlarını İHH aracılığıyla diledikleri bölgeye ulaştırabilmenin huzurunu yaşayacak.

Tam 20 yıldır her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirecek. Ellerindeki kumanyalarla kardeşlerinin iftar sofralarına misafir olacak İHH ekipleri, çöllerden sarp kayalıklara, denizlerden soğuk ülkelere kadar mesafe gözetmeksizin dünyanın dört bir yanında Ramazan coşkusunu yaşayacak ve yaşatacaklar.



“İyi insanlar bizi hiç bırakmasa keşke”

Geçtiğimiz yıllarda Somali’nin başkenti Mogadişu’da İHH’nın düzenlediği bir iftar programına katılan Somaya Osman Ali adlı çocuk, dayanışmanın ve kardeşliğin yansımasını en güzel ve saf şekliyle şöyle anlatıyor:

“Sahurda suyumuz azdı, ama bu sefer kuyudan çekmeyi unuttuğumuz için. Annem evdeki suyu hepimize paylaştırdı. Çok susadım ama bu susuzluğa dayanabilirim. Çünkü annem akşam iftara davetli olduğumuzu söyledi. İlk defa bir yere iftara gideceğim. Bu iftarı Türkiye’deki Müslümanlar düzenlemiş. Kardeşlerim, annem, hepimiz bu iftara gideceğiz. Keşke babam da görebilseydi. Bugün çok kalabalık olacakmışız iftarda. Çok heyecanlıyım. Annem eve getirmemiz için de bize yiyecek vereceklerini söyledi, hem de bir ay boyunca yetecek kadar yiyecek. Ben onları çok merak ediyorum. Babam, Allah’ın Müslümanların yardımlaşmasını istediğini söylerdi. Babam olsaydı o da iftara gelir, bunu görür ve çok sevinirdi. Ramazan keşke bitmese, bu iyi insanlar bizi hiç bırakmasa keşke.”

Hayırseverler hangi yardımları, nasıl yapacak?

İHH’nın Ramazan çalışmaları hakkında bağışçılarımız www.ihh.org.tr internet sitesinden ve 0212 631 21 21 numaralı telefondan geniş bilgi alabilirler.

İHH 2012 Ramazan çalışmasında;

-İftar programları

-Kumanya dağıtımı

-Gezici aşevi ile iftar programları

-Yetimlere ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık

-Zekât ve sadaka yardımları

-Eğitim yardımları yer alıyor.

Bir kumanya paketi: 70 TL

Ramazan çocuk paketi: 30 TL

Bir çocuk için bayramlık giysi: 80 TL

Bir kişi için iftar bedeli: 5 TL

Bir öğrenci için kırtasiye seti bedeli: 40 TL

[video-245]

Başkan Bülent Yıldırım: “Küresel iyilik hareketimizi devam ettiriyoruz”

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Ramazan çalışmaları esnasında İHH’da yaşanan heyecanla ilgili şunları söyledi:

“20 yıldır her Ramazan ayında birlikte uzakları yakın ettik. Geçmişimizden kuvvet alarak 20 yıl boyunca derdi olanla dertlendik, nice hikâyeler dinledik. Bunlar çoğunlukla işgalin, zulmün, yalnızlığın, çaresizliğin olduğu hikâyelerdi. Bizler bu hikâyelerin her zaman mutlu sonla bitmesini istedik, cesaret vermek istedik. İnsanların sıkıntılarına çözüm aradık ve derdimizi, sevincimizi siz değerli gönül dostlarımızla paylaştık. İHH olarak 20 yıl boyunca Ramazanlarımızı iftar sofrası kuramayan nice ihtiyaç sahibinin yanında yer alarak geçirdik; onlar için iftar çadırları kurduk, gezici aşevlerimizde pişen sıcak aşı dağıttık. Dünyanın beş kıtasındaki kardeşlerimizle barış ve adaletin hâkim olduğu bir dünya için birlikte dualar ettik. Vakıf olarak yine yollardayız. 20 yıldır olduğu gibi bu yıl yine Ramazan’ın bereketiyle, hayırla, iyilikle, duayla ve azimle küresel iyilik hareketimizi devam ettiriyoruz. Kardeşlerimiz, bağışçılarımız, gönüllülerimizle hep birlikte bu Ramazan’ı da dünyadaki kardeşlerimizle hüznümüzü, sevincimizi, aşımızı, acımızı, tatlımızı paylaşmak için vesile olarak görüyoruz. İHH aracılığıyla yardım ve bağış yapmak isteyen kardeşlerimiz; ‘kumanya seti bağışlayabilir’, ‘gezici aşevimizde iftar verebilir’, ‘yetimleri maddi olarak destekleyebilir ya da bayramlık hediye edebilir’, ‘çocukları hediye paketleri ile sevindirebilir’, ‘zekât, fitre ve sadakalarını ihtiyaç sahiplerine vakfımız aracılığıyla ulaştırabilir’ yada ‘öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilir.’

İHH olarak bu Ramazan bizim için oldukça özel; çünkü bağışçı, gönüllü ve yardımsever kardeşlerimizin destekleriyle geçirdiğimiz 20 yılın sorumluluğu, olgunluğu ve onuruyla ilk günkü heyecanımızı yitirmeden büyük bir tecrübe ve birikimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

İHH’nın Ramazan’da çalışma yapacağı yerler

İHH; Türkiye’de 78 il ve ilçe merkezinde, dünyada ise Asya’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Latin Amerika’dan Uzakdoğu’ya dünyanın 72 ülke ve bölgesinde Ramazan çalışması yapacak.

Yurt dışı Ramazan çalışmaların gerçekleştirileceği ülke ve bölgeler:

AFRİKA: Burkina Faso, Cibuti, Çad, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gana, Nijerya, Kamerun, Kenya, Sierra Leone, Somali, Malavi, Tanzanya, Uganda, Moritanya, Ruanda, Gambiya, Sudan, Mali, Zimbabve

GÜNEY ASYA: Açe, Azat Keşmir, Bangladeş, Hindistan, Jammu Keşmir, Kamboçya,Moro, Myanmar, Nepal, Pakistan, Patani, Sri Lanka, Vietnam

ORTADOĞU-KUZEY AFRİKA: Filistin (Gazze, Batı Şeria, 48 Toprakları), Irak, Libya, Lübnan, Mısır, Suriye, Tunus,Ürdün, Yemen

KAFKASYA: Abhazya, Acara, Adıgey, Ahıska, Azerbaycan, Çeçenistan, Dağıstan, Gürcistan, İnguşetya, Kabardey Balkar, Karaçay Çerkes, Kırım, Osetya, Rusya

ORTA ASYA: Afganistan, Doğu Türkistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Tataristan

AVRUPA-AMERİKA: Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Haiti, Küba, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sancak

Yurt içi Ramazan çalışmalarının gerçekleştirileceği iller:

Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024