İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Ramazan’da da yetimlerimizin yanındayız
Dünya’da afet, yoksulluk ve savaşlar nedeniyle binlerce çocuk yetim kalıyor. Geliştirdiği ‘‘Sponsor Aile’’ projesi ile yetimlere sahip çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayı içerisinde de yetimler
13.08.2011

Dünya üzerinde savaş, doğal afet, yokluk ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuk yetim kalıyor.

Geliştirdiği ‘’Sponsor Aile Projesi’’ kapsamında dünyanın 31 ülke ve bölgesinde 18 bin 864 yetimin aylık bakımını üstlenen İHH İnsani Yardım Vakfı, birçok ülke ve bölgesine de yetimhaneler inşa ediyor. 

Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını yerlerine ulaştırabilmek için Ramazan ayı içerisinde dünyanın farklı bölgelerine giderek çalışmalar yürüten İHH ekipleri gidilen ülke ve bölgelerde yetimleri de unutmadı. İHH ekipleri Ramazan ayınının başladığı günden bu yana 34 ülkede, ve ülkemizde 25 ilde yetimlere yönelik kıyafet ve kırtasiye yardımı çalışmaları gerçekleştirdi. Yetimlerin bakımını kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar sürdürmeyi hedefleyen İHH, Ramazan’da  önceliğini yetimlere ve yetim çalışmalarına  verdi.

Filistin’de 5 bin Somali’de 600 yetimin yüzü güldürüldü

Ramazan yardımları çerçevesinde 34 ülkede yetimleri de ziyaret eden İHH ekipleri, işgal altındaki Filistin’de 5.000 yetimin yüzünü güldürdüğü gibi, Somali’de 600, Etiyopya’da 500 ve Afganistan’da 300 yetime bayramlık hediyelerini götürdü. Ekiplerimiz halen Irak, Makedonya, Keşmir ve Moğolistan gibi ülkelerde de yetimlere giyim ve kırtasiye yardımı yapıyor.

Sponsor Aile Projesi’ne yeni dâhil edilen ülkelerde son 60 yılın en ağır kuraklığını yaşayan Somali başta olmak üzere Irak, Filistin, Etiyopya, Sudan ve Sierra Leone’de toplam 1392  yetim  hayırsever halkımızın desteğini bekliyor.  34 ülke ve bölgede, 25 ilde yetimlere yönelik yardımlarımız devam ederken bağışçılarımız, 70 TL’ye bayramlık, 25 TL’ye kırtasiye seti, 15 TL’ye Ramazan çocuk paketi hediye ederek yetimlerin yüzünü güldürebilecek.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026