İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ramazan’da da yetimlerimizin yanındayız
Dünya’da afet, yoksulluk ve savaşlar nedeniyle binlerce çocuk yetim kalıyor. Geliştirdiği ‘‘Sponsor Aile’’ projesi ile yetimlere sahip çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayı içerisinde de yetimler
13.08.2011

Dünya üzerinde savaş, doğal afet, yokluk ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuk yetim kalıyor.

Geliştirdiği ‘’Sponsor Aile Projesi’’ kapsamında dünyanın 31 ülke ve bölgesinde 18 bin 864 yetimin aylık bakımını üstlenen İHH İnsani Yardım Vakfı, birçok ülke ve bölgesine de yetimhaneler inşa ediyor. 

Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını yerlerine ulaştırabilmek için Ramazan ayı içerisinde dünyanın farklı bölgelerine giderek çalışmalar yürüten İHH ekipleri gidilen ülke ve bölgelerde yetimleri de unutmadı. İHH ekipleri Ramazan ayınının başladığı günden bu yana 34 ülkede, ve ülkemizde 25 ilde yetimlere yönelik kıyafet ve kırtasiye yardımı çalışmaları gerçekleştirdi. Yetimlerin bakımını kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar sürdürmeyi hedefleyen İHH, Ramazan’da  önceliğini yetimlere ve yetim çalışmalarına  verdi.

Filistin’de 5 bin Somali’de 600 yetimin yüzü güldürüldü

Ramazan yardımları çerçevesinde 34 ülkede yetimleri de ziyaret eden İHH ekipleri, işgal altındaki Filistin’de 5.000 yetimin yüzünü güldürdüğü gibi, Somali’de 600, Etiyopya’da 500 ve Afganistan’da 300 yetime bayramlık hediyelerini götürdü. Ekiplerimiz halen Irak, Makedonya, Keşmir ve Moğolistan gibi ülkelerde de yetimlere giyim ve kırtasiye yardımı yapıyor.

Sponsor Aile Projesi’ne yeni dâhil edilen ülkelerde son 60 yılın en ağır kuraklığını yaşayan Somali başta olmak üzere Irak, Filistin, Etiyopya, Sudan ve Sierra Leone’de toplam 1392  yetim  hayırsever halkımızın desteğini bekliyor.  34 ülke ve bölgede, 25 ilde yetimlere yönelik yardımlarımız devam ederken bağışçılarımız, 70 TL’ye bayramlık, 25 TL’ye kırtasiye seti, 15 TL’ye Ramazan çocuk paketi hediye ederek yetimlerin yüzünü güldürebilecek.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024