İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ramazanda herkesin yüzü gülsün
İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu ve Güneydoğu illerinden sonra Karadeniz bölgesindeki ihtiyaç sahibi ailelere de kumanya dağıtımlarına başladı.
Türkiye 11.08.2010

Ramazanın gelişiyle birlikte yüzler gülmeye başladı. Kardeşlik, paylaşma ve dayanışma olarak görülen Ramazan bereketiyle geldi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu ve Güneydoğu illerinden sonra Karadeniz bölgesindeki ihtiyaç sahibi ailelere de kumanya dağıtımlarına başladı.

İstanbul’dan gönderilen Ramazan kumanya paketleri Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Trabzon ve Artvin’deki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Bir kumanya paketinin içerisinde yağ, şeker, un, bakliyatlar, makarna, zeytin, hazır çorba, tuz, çay, konserve, reçel, salça vb. 14 kalem temel gıda maddeleri yer alıyor.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, daha fazla aileye ulaşmak için hayırseverlerin bağışlarını beklediklerini söyledi. Atalay, bir kumanya bedelinin 60 TL olduğunu belirtti.

Atalay, “Bir yetimi giydirme bedelini 70 TL, bir kişilik iftar bedelini 5 TL, ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılacak kırtasiye malzemesi yardımını ise 25 TL olarak belirlendik. Ramazan’da hayırseverlerden gelecek zekât, fitre ve sadakalarla 1 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Siz de bağışlarınızla ihtiyaç sahibi kardeşlerinizin yüzlerini güldürebilir, onların hayır duasını alabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025