İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de 10 günde 3 milyon ekmek dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı fırınlarında Ramazan ayının ilk 10 gününde pişirilen 3 milyon adet ekmek, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru ailelere dağıtıldı.
Suriye 11.04.2022

Ramazan 2022 çalışmalarını ‘Ramazan’ı Yaşat’ sloganıyla sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan sivillere her gün 300 bin adet ekmek ulaştırıyor.

Vakfın fırınlarında pişirilen ekmekler, Suriye halkının damak tadına uygun ve savaş ortamında 3 gün bozulmadan saklanabilecek şekilde paketleniyor.

img_6693.jpg

İHH Suriye Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Cüneyt Kılıç, Ramazan ayının ilk 10 gününde Suriye’nin İdlib, Afrin, Azez, El Bab, Cerablus, Rasulayn ve Tel Abyad bölgelerinde 3 milyon adet ekmek dağıtıldığını söyledi.

Ekmeklerin, savaş mağduru siviller için önemini anlatan Kılıç, "Kumanya ve sıcak iftar yemeği dağıtımlarımız Ramazanın başından bu yana yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca Suriye’deki kamplarda ve çeşitli yerleşimlerde yaşayan ailelerin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan ekmeği de her gün iftar ve sahur sofralarında tüketebilmeleri için kendilerine ulaştırıyoruz." ifadesini kullandı. 

img_6652.jpg

Geriye kalan 20 gün boyunca da ekmek dağıtımlara devam edeceklerini söyleyen Kılıç, “Savaşın içerisinde 12. Ramazanını geçiren mazlum Suriye halkını her yıl olduğu gibi yine yalnız bırakmayarak desteklerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu. 

İHH, 2022 yılı başından bu yana ise toplam 30 milyonu aşkın ekmeği Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024