İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Musul halkına yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Irak’ın Musul kentindeki çatışmalardan kaçarak evlerini terk eden Musulluların harap olan evlerini onarmaya başladı.
21.05.2018

Irak'ın kuzeyindeki Musul kenti büyük bir yıkıma uğramış durumda. Binlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi ise ülkenin daha güvenli yerlerine göç etti. Musul’da yaklaşık 1 sene süren çatışmalar sona erse de bölge halkı büyük bir insani felaketle karşı karşıya kaldı. Musul’da çatışmaların başladığı günden bu yana yardımlarını sürdüren İHH, Irak halkına desteğini sürdürüyor. İHH, son olarak Musul’a geri dönmek isteyen fakat evlerinin kullanılamaz hale gelmesinden dolayı yurtlarına dönemeyen Musulluların evlerini onarmaya başladı.

eski-hal.jpg

“İnsanlar yurtlarına dönmek istiyor fakat…”

Irak’ın Musul kentinin Bağdat’tan sonra ikinci büyük şehir olduğunu ve şehrin yüzde sekseninin harap olduğunu söyleyen İHH Ortadoğu Masası Koordinatörü Emre Kaya, projenin detaylarına ilişkin şunları söyledi:

“Bir çok aile, yaşanan çatışmalardan ve bombardımanlardan korunmak için şehri terk etmişti. Bu insanlar ya akrabalarının yanında ya da başka şehirlerde, ya da göçmen kamplarında senelerce yaşam mücadelesi verdi. Yaklaşık 1 milyon insan yerinden yurdundan oldu. Şimdi bu ailelerin çoğu tekrardan evlerine, doğmuş oldukları yutlarına geri dönmek istiyor fakat yüzbinlerce ev harap olmuş durumda. Biz de İHH olarak bu evlerin onarımlarına başladık. Hayırseverlerimizin destekleriyle bu evlerin onarımını sürdüreceğiz.”

yeni-hal.jpg

Irak halkı yardım bekliyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, bağışçıların destekleriyle Irak halkına yardım etmeye devam edecek. Hayırseverler, İHH’nın banka hesaplarına “IRAK” açıklaması ile birlikte yardımda bulunabilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024