İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Reyhangül Ahmet’in çaresizliği
Doğu Türkistanlı Reyhangül Ahmet, İHH'nın YouTube kanalına konuk oldu. Reyhangül, yurt dışına çıkmak istediklerinde “Türkiye’den başka bir yere gitmeyi düşünmedik bile” dedi.
DoğuTürkistan 16.07.2021

Reyhangül Ahmet, gencecik bir Müslüman Uygur Türkü. Tıpkı birçok Doğu Türkistanlı gibi o da babasından, abisinden ve kız kardeşinden ayrı. Reyhangül, çocukluk yıllarını, “Herkesin çocukluğuna özlem duyduğu bir dünyada biz çocukluk yaşamadık!” diyerek özetliyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın YouTube kanalına konuk olan Reyhangül Ahmet, Çin Hükümeti’nin zulmettiği Uygurlardan sadece bir tanesi. Annesiyle farklı evlerde ağladıklarını, acılarını bu şekilde dindirmeye çalıştıklarını söyleyen Reyhangül’ün İHH Youtube Kanalı izleyicilerinden tek bir ricası var: “Çocuklarınızın kokusunu içinize çektiğiniz zaman Doğu Türkistanlıların 5 yıldır evlatlarından haber alamadığını unutmayın!”

12-kopya.jpg

“Ölüme gider gibi vedalaştık!”

-“Türkiye’den başka bir yere gitmeyi düşünmedik bile.”

-“Çocuğunuzun kokusunu içinize çektiğiniz zaman, Doğu Türkistanlıların 5 senedir evlatlarından ayrı yaşadığını unutmayın!”

-“Annem, seccadesinde ağlayarak dua ediyordu: 'Evladım dinsiz olmasındansa sana emanet ediyorum Allah'ım!’”

-“Kardeşim babamı hiç tanımadı: 'Ben de arkadaşlarım gibi babamla okula gitmek istiyorum. Neden beni ona götürmüyorsunuz?’”

-“Ölüme gider gibi vedalaştık!”

-“Namazlarımızı gizli kılıyorduk.”

-Yeraltı evlerinde doğum yapıyordu akrabalarımız. Annem 8 kere zorunlu kürtaja maruz kaldı. “Doktorlar anneme şunu söyledi: ‘Eğer bir kez daha kürtaj olursan, hayatın tehlikeye girer!’” En sonunda şunu söyledi annem: “Oğlumu size yedirmem!”

kapak.jpg

İHH Youtube kanalında

Doğu Türkistanlı Reyhangül Ahmet’in çaresizliği, İHH'nın Youtube kanalından izlenebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023