İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Rusya'nın Yeni Taktiği: Çeçen Kadın Kaçırmak
Çeçenler tarafından yapılan eylemlerde son aylarda sık sık kadınların da yer alması, Rus işgal güçlerini Çeçen kadınlara karşı daha saldırgan olmaya itti. �zu ana kadar onlarca kadının kaçırıldığı böl
Ahıska, Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Kafkasya, Rusya 25.10.2004

Çeçenistan'ı işgali altında bulunduran Rusya güçleri, son haftalarda yeni bir taktik geliştirerek Çeçen kadınları kaçırmaya başladı.

Yıllardır gece yarısı baskınları ile evlere giren ve kuşkulandığı genç ve orta yaşlı tüm erkekleri götürerek, işkence ile öldüren Rusya askerleri, son aylarda Çeçen kadınların da direnişe aktif şekilde katılması karşısında Çeçen kadınlara yöneldi.

Bölgedeki insan hakları kaynaklardan alınan haberlere göre, kadınlara muamele konusunda iyice kabalaşan Rus askerlerinin hakaret ve küfürlerle birlikte kadınları evlerinden alıp götürme vakıalarında büyük bir artış yaşanıyor. Bölgedeki koşullar sebebiyle kesin bir rakam veremeyen insan hakları örgütleri, sadece son iki ayda kaçırılan kadın sayısının onlarca olduğunu söyleyebileceklerini kaydediyorlar. �zu ana kadar Grozni'de Ruslarca kaçırılan Çeçen kadınlardan sadece 3 tanesinin tecavüz edildikten sonra öldürülmüş cesedi bulunabildi.

 


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024