İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sakarya’da "yetim kardeş" koordinasyon toplantısı
“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi Sakarya İl Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi
Türkiye 25.11.2015

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya Sakarya İHH Başkan'ı Sebahattin AYDIN, Sakarya İHH Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Şafak, Sakarya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HSBYKV Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Oğuzhan Özkan ve milli eğitim müdürlüğü ilçe koordinatörleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Sakarya İHH Başkan'ı Sebahattin Aydın, iyilik ve merhamet hareketi olarak kurulan İHH'nın ilk olarak 1992 yılında Bosna Savaşı sırasında Bosnalı yetimler ve aileleri ile ilgilenmeye başladığını, 2007 yılında Sponsor Destek Sistemini geliştirdiğini, 2013 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri başkanlığı ve Eğitim Bir Sen ile imzalanan protokollerle "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine başlandığını belirtti.

Aydın, dünyada herhangi bir korunma imkanına sahip olmayan 200 milyon yetimin olduğunu, bu yetimlerin organ mafyası, uyuşturucu baronları, insan kaçakçıları ve savaş ağalarının iştahını kabarttığını belirterek, “Biz bu yetimlere sahip çıkmak zorundayız, sahip çıkmadığımız her yetim ya bu grupların ya da misyoner kuruluşların etkisine açık hale geliyor. Afrika'da adı Ahmet, Muhammed, Hüseyin olan Rahipler var, ulaşamadığımız her yetimden bizler sorumluyuz. Dünyada 4,5 milyon yetime kiliselerde destek sağlayan misyoner örgütler var. İslam dünyası henüz bu rakamların çok uzağında orta vadede hedefimiz 1 milyon yetime kucak açabilmek” diye konuştu.

Sakarya İHH Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Şafak da Sakarya’da 725 yetimin okullarda desteklendiğini, bu rakamla Sakarya'nın Türkiye de 3. sırada yer aldığını; ama bunun yetersiz olduğunu, bu sayının daha da artabileceğini ve Sakarya'nın bu potansiyeli gösterdiğini dile getirdi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HSBYKV Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Oğuzhan Özkan ise proje uygulama esasları ile ilgili şu bilgileri aktardı:

“Her ilçemizde bir koordinatör belirledik. Sizler de en kısa süre içerisinde bir okul koordinatörü belirleyerek sunumların yapılmasına gayret göstermelisiniz. Şehrimizde bulunan tüm okullarda yetim konusu işlenmeli, tüm okullarımız HSBYKV projesine katılım sağlamalı.” Özkan ayrıca proje kapsamında il genelinde her ay, ilçe içerisinde ise en az dönemde bir defa değerlendirme toplantı yapılması gerektiğini belirtti.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, projeye destek olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na yetim çalışmalarına desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024