İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında terörden arındırılan Afrin’e 11 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.
Kampanya kapsamında 3 aylık süre içerisinde, hayırseverlerin katkısıyla toplanan ve içinde gıda kolisi, un, makarna, yağ, kumanya, bakliyat, su, çay, şeker, kıyafet, çocuk paketi ve hijyen kiti gibi 275 ton yardım malzemesi dolu 11 TIR, Sakarya İHH ekiplerince bu bölgede yaşayan ailelere dağıtıldı.
Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, İHH'nın Suriye yardım dağıtma çalışmalarının yapıldığı köylerde ailelerin zor durumda olduğunu belirtti.
Terör örgütünden temizlenen bölgelerdeki ailelerin bir çoğunun evine aylardır yiyecek girmediğini, savaşın yanı sıra hastalık, yokluk ve soğukla boğuştuklarını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
"Sakarya İHH olarak savaşın en başından bugüne yaklaşık 250 TIR insani yardım malzemesini Suriye’ye ulaştırdık. Sadece 2018 yılında ilk 3 ay dolmadan 20’den fazla TIR uğurladık. Bu TIR’ların 11'i Afrin bölgesine gönderildi. Afrin’e yardım kampanyamız devam ediyor.”