İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sakarya'dan Afrin'e 11 TIR yardım
Sakarya İHH, Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Afrin ve köylerinde yaşayanlara mağdurlara bugüne kadar toplamda 11 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.
Suriye 26.03.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında terörden arındırılan Afrin’e 11 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.

Kampanya kapsamında 3 aylık süre içerisinde, hayırseverlerin katkısıyla toplanan ve içinde gıda kolisi, un, makarna, yağ, kumanya, bakliyat, su, çay, şeker, kıyafet, çocuk paketi ve hijyen kiti gibi 275 ton yardım malzemesi dolu 11 TIR, Sakarya İHH ekiplerince bu bölgede yaşayan ailelere dağıtıldı.

aydin.jpeg

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, İHH'nın Suriye yardım dağıtma çalışmalarının yapıldığı köylerde ailelerin zor durumda olduğunu belirtti.

Terör örgütünden temizlenen bölgelerdeki ailelerin bir çoğunun evine aylardır yiyecek girmediğini, savaşın yanı sıra hastalık, yokluk ve soğukla boğuştuklarını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Sakarya İHH olarak savaşın en başından bugüne yaklaşık 250 TIR insani yardım malzemesini Suriye’ye ulaştırdık. Sadece 2018 yılında ilk 3 ay dolmadan 20’den fazla TIR uğurladık. Bu TIR’ların 11'i Afrin bölgesine gönderildi. Afrin’e yardım kampanyamız devam ediyor.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025