İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sakarya'dan Suriyeli 5 bin kişiye yardım
Adapazarı Belediyesi, Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği ile Suriye’nin El-Bab şehrinde 5 bin kişiye gıda ve erzak paketi dağıttı.
Suriye 08.11.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, mazlum Suriye halkının yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği, Adapazarı Belediyesi’nin katkılarıyla Suriye’ye 5 bin kişilik gıda ve erzak yardımında bulundu.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin katkılarıyla ve Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Durmaz ile Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın’ın katılımıyla, Suriye'nin Halep kentine bağlı El-Bab ilçesinde 5 bin kişiye kumanya ve içme suyu dağıtımı gerçekleştirildi.

1-1.jpg

"El-Bab ve Cerablus Türkiye'nin iki şehri gibi olmuş"

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Durmaz, Fırat Kalkanı Harekâtı ile özgürleştirilen El Bab'ta şehrin girişine Şehit Binbaşı Bülent Albayrak'ın büyük bir posterinin asıldığını kaydetti.

Türkiye'nin El Bab'ta savaşın izlerini silmek için yoğun çaba sarf ettiğini belirten Durmaz, "Burada göç dalgasının durduğunu hatta tersine göçün başladığına şahit olduk. Öğrendiğimiz kadarıyla 100 bin Suriyeli tekrardan ülkelerine geri dönüş yapmış. El-Bab ve Cerablus Türkiye'nin iki şehri gibi olmuş. Buralarda görüştüğümüz, konuştuğumuz Suriyelilerin tamamı ümmetin güven yurdu olarak Türkiye'yi ve lider olarak da Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyorlar" ifadesini kullandı.

Durmaz, İHH’nın bölgede güzel çalışmalar yaptığını sözlerine ekleyerek İHH’ya maddi ve manevi her zaman destek olacaklarını ifade etti.  

1-3.jpg

“Savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz”

Suriye'de kalmaya devam eden insanların çok büyük bir dram yaşadığını belirten Sebahattin Aydın da, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak savaşın başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Barınma, giyim, eğitim, sağlık ve gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Aydın, şöyle devam etti:

“Gerçekleştirilen yardımlar, koordinasyon merkezlerimiz aracılığıyla Suriye halkına ulaştırılıyor. Temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, okul, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen ve hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Katkılarından dolayı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'ye teşekkür ediyoruz.”

Öte yandan El-Bab'ta yaşam mücadelesi veren, doğuştan 4 engelli çocuğu olan aileyi ziyaret ettiklerini söyleyen Aydın, “Çocukların bir birine zarar vermemesi için iple bağlanmış olması dramın ne kadar fazla olduğunu gösteriyordu. Biz de bu aileye İHH olarak tekerlekli sandalye, halı, gıda kolisi ve nakdi destekte bulunduk. Lakin bu çocukların ciddi anlamda rehabilitasyon bakımına ihtiyaçları var” dedi.

SURİYE İÇİN BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024