İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Samsunlu öğrencilerin kalorifer sevinci
Samsun’un Havza ilçesi Boyalı Köyü İlkokulu’nda kalorifer kazanı bulunmadığı için sobayla ısınmaya çalışan öğrenciler, İHH’nın desteğiyle yeniden kaloriferle ısınmaya başladı.
28.11.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, Samsun’un Havza ilçesi Boyalı Köyü’nde yer alan ilkokulda ihtiyaç duyulan kalorifer kazanını temin ederek küçük öğrencilerin, soğuk kış şartlarında sıcacık bir sınıfta eğitimlerine devam etmelerine vesile oldu.

2.jpg

Köy okulu geçen yıl alınan bir kararla kapatıldı. Bundan dolayı okulun kalorifer kazanı sökülüp başka okula götürüldü. Köylülerin isteği ve ısrarı üzerine, kapatılan okulun yeniden açılması kararı verildi. Bundan dolayı okul kalorifer kazanından mahrum kaldı.

3.jpg

Toplamda 28 öğrencinin eğitim gördüğü okulda öğretmen ve öğrenciler soğuk sınıfta kalın elbiseleriyle ders yapmak zorunda kalıyordu. Bu durumdan rahatsız olan okul çalışanı Mustafa Çakır, İHH’ya başvuru yaparak yardım talebinde bulundu. Öğretmenlerin de çabasıyla okul için uygun fiyatlı bir kalorifer kazanı bulundu. İHH ise okulun kalorifer kazanı ihtiyacını karşılayarak öğrencilerin ve okul çalışanlarının sıcak bir ortamda yeniden ders yapmalarına yardımcı oldu.

4.jpg

Yapılan yardımla birlikte öğrenciler, yeniden sıcak sınıflarına kavuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024