İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şanlıurfa Mahallesi açıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile beraberindeki heyet, Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı kampı ziyaret ederek İHH tarafından kurulan Şanlıurfa Mahallesi’nin açışını yaptı.
Arakan, Bangladeş, Myanmar 27.01.2020

Şanlıurfa İHH öncülüğünde Mehmet Özhaseki ve beraberindeki heyetle Bangladeş Cox's Bazar'da Arakanlı aileler için 300 adet barınak, su kuyuları, mescid, okul ve bayanlara özgü Mesleki Eğitim ve Kalkındırma Merkezi bulunan Şanlıurfa Mahallesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yani sıra AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcıları Sayit Demir ve Mahmut Yeşilyurt, İHH Ankara Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Mehmet Enes Arıkan ve İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila katıldı.

epsua5yw4aa7pl2.jpeg

Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada kamplarda yaptığı insani yardım çalışmalardan dolayı İHH başta olmak üzere TİKA, AFAD, Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı ve diğer kurumları tebrik ettiklerini dile getirdi. Özhaseki, "Bu kuruluşlar aracılığıyla acı, gözyaşı ve fakirliğin hakim olduğu kamp bölgelerine düzenli olarak insani yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Bunların yanı sıra vicdan ve merhamet sahibi hayırsever sivil vatandaşlarımızın çeşitli yardımlarla bölgedeki Müslüman kardeşlerimiz destekleniyor" dedi.

epsuz2gw4aezx5e.jpeg

Heyet ayrıca İHH'nın kurduğu kadın eğitim merkezi, çocuk eğitim ve rehabilitasyon merkezi, suyu kuyuları ve camileri ziyaret etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024