İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Şanlıurfa’da imamlara yetim sponsorluk tanıtımı
İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa il Temsilciliği “Her Ku’ran Kursunun ve Her Caminin Bir Yetim Kardeşi Var" projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
19.11.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa il Temsilciliği “Her Ku’ran Kursunun ve Her Caminin Bir Yetim Kardeşi Var" projesi ile ilgili yürüttüğü çalışma kapsamında Şanlıurfa Karaköprü Müftülüğü tarafından yapılan İmamlar ve Kuran Kursu Hocaları aylık toplantısında proje tanıtımı yapıldı.

Karaköprü Gençlik Merkezi Konferans salonunda yapılan toplantıya geniş bir katılım gerçekleşti. Düzenlenen toplantıda gençlik ve gençliğin maneviyatı hakkında konuşmalar yapıldı.

“Her Kuran Kursunun ve Her Caminin Bir Yetimi Kardeşi Var" projesi ile ilgili konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atilla, dünyada savaş, doğal afet ve birçok nedenle yetim kalan çocukların olduğunu bu nedenle böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yetimlerin sadece maddi desteğe ihtiyacı olmadığını manevi açıdan da desteğin gerektiğini belirten Atilla, "Bu konuda gerek öğretmenlerimizden olsun ve gerekse de Ku’ran Kursu hocalarından ve cami imamlarımızdan olsun çalışma ve destek istiyoruz. Biz isteriz ki her camimiz ve her kuran kursumuz en az ayda 100 TL toplayarak bir yetime sponsor olsun. Bizden kumbara alarak da bunu yapabilirsiniz. Bu yetimi de dilediğiniz bölge ve ülkeden seçebilir ve kendisiyle iletişim kurabilirsiniz. Bir İslam coğrafyasıyla da direkt temasınız da olmuş olur. İlimizde bu yönde tanıtım çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok da İHH tarafından “Her Kuran Kursunun Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin tüm insanlığa faydalı olduğunu belirtti. Peygamber Efendimizin ’Kim bir yetimi bir ihtiyacını giderip sevindirirse cennette benimle koşu olacaktır’ hadisi şerifini hatırlatan Müftü Altınok, "İHH, bir hizmet kuruluşudur. Hem yetimlerle ilgili hem de yoksullarla ilgili yürüttüğü çalışma ve ürettiği projeler için kendilerini takdir ediyoruz. Dünyanın diğer ucundaki bir mağdur insanın ihtiyacını gidermesi için gecesini gündüzüne katıyorlar. Bu nedenle ’Her Kuran Kursunun ve Her Caminin Bir Yetimi Var" projesini hem camilerimizde hem de Kuran Kurslarımızda iyi tanıtmalıyız" diye konuştu.

Toplantı sonrasında proje ile ilgili hazırlanmış olan tanıtım poşetleri toplantıya katılan kuran kursu hocalarına ve imamlarına takdim edildi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025